Το τρικ με την οδοντόκρεμα και πώς αλλιώς να καθαρίσεις τους γδαρμένους φακούς από τα γυαλιά σου

Το τρικ με την οδοντόκρεμα και πώς αλλιώς να καθαρίσεις τους γδαρμένους φακούς από τα γυαλιά σου
Pexels

Οικονομικές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτές τις γρατσουνιές στους φακούς και να επαναφέρεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ στην αρχική του κατάσταση.

Οι γδαρμένοι φακοί μπορεί να είναι ενοχλητικοί όχι μόνο από αισθητικής άποψης αλλά και για τον λόγο ότι μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά και το δεις καθαρά. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και καταπόνηση των ματιών ανάλογα με το πόσο φθαρμένοι είναι. Έτσι, το να τους κρατάμε καθαρούς είναι κομβικής σημασίας.

Παρακάτω, μπορείς να δεις μερικές οικονομικές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτές τις γρατσουνιές στους φακούς και να επαναφέρεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ στην αρχική του κατάσταση. Λάβε υπόψη ότι αυτές οι τεχνικές μπορεί να λειτουργούν μόνο για επιφανειακές γρατσουνιές. Οι βαθιές πρέπει να διορθωθούν από έναν επαγγελματία που πιθανότατα θα σε συμβουλεύσει να τους αλλάξεις.

3 υλικά αρκούν για να διώξεις τα λίπη από τον φούρνο σου

1. Οδοντόκρεμα

Εφάρμοσε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και στους δύο φακούς. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείς ότι η πάστα που χρησιμοποιείς δεν περιέχει λευκαντικό ή λειαντικά χημικά καθώς μπορεί να βλάψουν τους φακούς σου. Επίσης, θα πρέπει να φροντίσεις η οδοντόκρεμα να είναι λευκή.

Χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών για να τρίψεις απαλά το προϊόν στο γυαλί με κυκλικές κινήσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα μέρη που έχουν γρατσουνιές αφιερώνοντας λίγο χρόνο ακόμα τρίβοντάς τα. Μόλις γίνει αυτό, πλύνε τα γυαλιά με άφθονο νερό για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα οδοντόκρεμας.

Στέγνωσέ τα καλά χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Εάν παρατηρήσεις ότι έχουν απομείνει ακόμη γρατσουνιές ή ότι ορισμένες από αυτές έχουν κάπως αντιμετωπιστεί αλλά εξακολουθούν να είναι ορατές, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τις ξεφορτωθείς.

2. Υγρό κερί για τον καθαρισμό αυτοκινήτων

Τρίψε το απαλά πάνω στη γρατσουνισμένη περιοχή μέχρι να εξαφανιστεί το προϊόν. Χρησιμοποιώντας ένα πανί από μικροΐνες, σκούπισε τους φακούς μέχρι να είναι καθαροί και να μην έχουν δαχτυλικά αποτυπώματα. Κανονικά, οι γρατσουνιές θα πρέπει να έχουν εξαφανιστεί.

Το μυστικό με τo φως και άλλα tips για να ανανεώσεις το μπάνιο (χωρίς ανακαίνιση)

Μερικές επιπλέον συμβουλές

DON'T: Μην τοποθετείς τα γυαλιά σου μέσα στην τσάντα χωρίς τη θήκη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει γρατσουνιές -ακόμα και να τα διαλύσει.

DO: Χρησιμοποίησε μια θήκη για να αποθηκεύεις τα γυαλιά σου όπου κι αν βρίσκεσαι και φρόντισε να έχει πάντα ένα πανί από μικροΐνες για να τα καθαρίζεις πριν και μετά τη χρήση.

DON'T: Έχε πάντα υπόψη σου ότι οι φακοί οποιουδήποτε ζευγαριού γυαλιών μπορεί να καταστραφούν εάν εκτεθούν στο ηλιακό φως για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς προστασία. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις υψηλές θερμοκρασίες. Λάβε αυτό υπόψιν εάν σκέφτεσαι για παράδειγμα να τα αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητό σου.

DO: Τοποθέτησε μια θήκη μέσα στο αυτοκίνητό σου για να μπορείς να τα βάζεις μέσα όταν δεν τα χρησιμοποιείς, προστατεύοντάς τα από τον ήλιο και τις γρατσουνιές κατά την οδήγηση.

pexels-lisa-fotios-1068866.jpg