Τα πρώτα του smoothies: Καλοκαιρινές προτάσεις γεμάτες βιταμίνες!

Τα πρώτα του smoothies: Καλοκαιρινές προτάσεις γεμάτες βιταμίνες!

Το Καλοκαίρι είναι εδώ και αν είσαι μανούλα, τότε πιθανότατα αυτή την εποχή αναζητείς τις πιο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για το παιδάκι σου.

Αν βρίσκεται σε μικρή ακόμη ηλικία ή μόλις γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, τότε ίσως είσαι λίγο περισσότερο προβληματισμένη όσον αφορά στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις και το κατά πόσο αυτά, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές νόστιμες συνταγές για να ετοιμάσεις εύκολα τα πιο θρεπτικά και γευστικά smoothies!

Μην ανησυχείς! Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά! Τα κατάλληλα ροφήματα γάλακτος και λίγα φρούτα και λαχανικά, αρκούν για να ενθουσιάσουν το μικρό σου!

PAIDIKA SMOOTHIES 2

Για το μωράκι σου το οποίο μόλις έγινε ενός έτους

Αν το μωράκι σου «έκλεισε» πρόσφατα τους 12 μήνες ζωής, τότε τα smoothies αποτελούν μια καταπληκτική λύση για να το κάνεις να χαρεί, να λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη σωστή του ανάπτυξη και να το… ανακουφίσεις. Για τα μωράκια που βγάζουν τώρα τα δοντάκια τους και αισθάνονται πόνο στα ούλα, τα βιταμινούχα αυτά ροφήματα (ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις) θα τα βοηθήσουν να δροσιστούν και να ανακουφιστούν. Προτού πιάσεις το μπλέντερ, βέβαια, μην ξεχνάς πως για αυτή την ηλικία, καλό είναι να αποφεύγεις το μέλι, τη ζάχαρη και τα εσπεριδοειδή.

Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσεις ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά. Θα χρειαστείς μια κούπα γάλα, 1/2 μήλο κομμένο, 1/2 αχλάδι, 1/4 αβοκάντο και μια χούφτα σπανάκι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν και έτοιμο το smoothie. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση σου το καρότο. Μια κούπα γάλα, 1/4 της κούπας τριμμένα καρότα, μία μπανάνα, ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ελάχιστη κανέλα είναι όλα όσα θα χρειαστείς.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις, να δώσεις σημασία στο γάλα που θα χρησιμοποιήσεις για να είναι ακόμη πιο θρεπτική η δημιουργία σου! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο smoothie σου ένα εμπλουτισμένο γάλα το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού, όχι μόνο σε ασβέστιο αλλά και σε μια πληθώρα άλλων συστατικών όπως σίδηρος και πολλές βιταμίνες. Για παράδειγμα, στην χώρα μας θα βρεις το Nestlé Junior 1+, ένα προϊόν που μπορείς να δίνεις στο μωρό σου από τον πρώτο χρόνο και καλύπτει το 85% του σιδήρου που χρειάζεται*, το 100% του ασβεστίου ανά ημέρα, ενώ περιέχει 13 βιταμίνες και μέταλλα!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr