Δες πώς τα αρωματικά κεριά μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση

Δες πώς τα αρωματικά κεριά μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση

Τα θαυματουργά πλεονεκτήματα των αρωματικών κεριών για την αλλαγή της ψυχολογίας σου.

Κάποιες μέρες φαίνεται ότι δεν μπορείς να εστιάσεις σε τίποτα, πως δεν μπορείς να προσαρμοστείς και να συγκεντρωθείς σε αυτό που έχεις να φέρεις εις πέρας.

Ξέρεις πολύ καλά πως έχεις μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις, ίσως γνωρίζεις ακόμη και με ποια σειρά να τα διαχειριστείς, απλώς δε φαίνεται να κάνεις αυτό το επιπλέον βήμα για να ξεκινήσεις. Ειδικά όταν η προσοχή σου αποσπάται από οτιδήποτε και οποιονδήποτε, τότε είναι που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς με τίποτα.

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη κάποια κόλπα, όπως το να ρυθμίσεις το τηλέφωνό σου στο «Μην ενοχλείτε», να βάλεις χρονόμετρο, να πατήσεις pause στο ραδιόφωνο και πολλά αντίστοιχα tips, όμως ακόμη δε γνωρίζεις ότι το άναμμα ενός αρωματικούς κεριού μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις διάθεση και να εστιάσεις.

Σύμφωνα με το Healthline, η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωσή μας, ειδικά όταν νιώθεις πως ακόμη και ένα ρόφημα δεν μπορεί να σε ξυπνήσει.

Γιατί λοιπόν δε δοκιμάζεις ν' ανάψεις ένα κερί με ένα από αυτά τα αρώματα που -σύμφωνα με τους ειδικούς- βοηθούν στην εστίαση της συγκέντρωσης; Όπως είπε ο Beverly Hawkins, ιδιοκτήτης του West Coast Institute of Aromatherapy, τα αρώματα ξυπνούν αναμνήσεις. Μια απλή εισπνοή ενός αρώματος μπορεί να προκαλέσει πολλές αλλαγές στο σώμα μας. «Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τη δύναμη του αρώματος για να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει ο εγκέφαλός μας να επεξεργάζεται πολλά ερεθίσματα. Το σωστό άρωμα λοιπόν θα μπορούσε να είναι απλώς το εισιτήριο για να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία μας...».

Ποια αρώματα όμως αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την εστίασή μας; Δες στην gallery που ακολουθεί...