Πέντε τρόποι να (ξανα)βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Φωτεινή Δαϊλά
Πέντε τρόποι να (ξανα)βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Φωτεινή Δαϊλά

Σ’ έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από, ενίοτε, ραγδαίες εξελίξεις σε κάθε επίπεδο - από την υγεία μέχρι την τεχνολογία - υπάρχει κάτι που μένει σταθερό: η μεγάλη σημασία της άσκησης. Όχι μόνο για τους νεότερους ηλικιακά, αλλά και για τους μεγαλύτερους. Άλλωστε, τα οφέλη της σωματικής άσκησης αφορούν όλους μας χωρίς διακρίσεις.

Είναι γεγονός πως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν δύσκολη υπόθεση το να βρεις λίγο χρόνο για σένα. Πόσο δε μάλλον για δραστηριότητες, όπως η άσκηση, που σχετίζονται με τη σωματική υγεία και ψυχική ευεξία και τις οποίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 60% των Ελλήνων συνδέει με μια μακρόχρονη ζωή.

Η άσκηση, όμως, δεν είναι απλά μια δραστηριότητα που μπαίνει σε μια to - do λίστα. Πρόκειται για μια πραγματική επένδυση η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της σωματικής και ψυχικής ευημερίας, σου επιτρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς αλλά και να είσαι περισσότερο θωρακισμένος απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις, ακριβώς όπως και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας της ΝΝ Hellas - προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες. Πολύ συχνά βλέπεις το χρόνο ως εμπόδιο, ακόμα και ως εχθρό σου, γιατί νιώθεις ότι η ημέρα δεν έχει αρκετές ώρες για να προλάβεις να κάνεις όλα όσα θα ήθελες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρει κανείς έστω και λίγες ώρες μέσα στη βδομάδα για την άσκηση που προτιμά, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Γιατί να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 78% των συμμετεχόντων από την Ελλάδα δήλωσε πως αναζητά τρόπους μείωσης του στρες για να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής του. Και στην κατεύθυνση αυτή συνδράμει και η άσκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr