Τι αλλάζει στο σώμα σου τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης

Τι αλλάζει στο σώμα σου τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης

Πώς βιώνει το σώμα σου αυτή την μαγική εμπειρία;

Το πρώτο τρίμηνο θεωρείται το πιο σημαντικό και το πιο επικίνδυνο για την ανάπτυξη του εμβρύου και κατά τη διάρκειά του οι αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου θα είναι πολλές. Ας τις αναλύσουμε βήμα βήμα.

Πρόσωπο
Το πρώτο τρίμηνο όπου οι ορμονικές αλλαγές είναι οι πιο έντονες, μπορεί να υποφέρετε από εμετούς, οι οποίοι αφυδατώνουν τον οργανισμό σας, καθώς και από έντονη κόπωση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το δέρμα του προσώπου σας. Ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει πιο λιπαρό και να εμφανίσει ακόμη, ένα ξηρό δέρμα μπορεί να γίνει πιο ξηρό και να εμφανίσει αφυδάτωση. Σημαντικό είναι να περιποιείστε το δέρμα σας σωστά και να εφαρμόζετε από τον αισθητικό ή όταν χρειάζεται από τον δερματολόγο περιποίηση για την αφυδάτωση ή την ακμή. Για τα λιπαρά δέρματα αρκεί ένα ήπιο σαπούνι με ουδέτερο ph ή προτιμήστε ένα σαπούνι σε μορφή mousse που είναι πιο απαλό για το δέρμα. Εάν δεν παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα ακμής χρησιμοποιήστε ανά 1-2 εβδομάδες ένα ήπιο peeling ή ενζυμικό peeling προσώπου και μία αργιλώδη μάσκα που θα ανανεώσει και θα καθαρίσει το δέρμα σας από το σμήγμα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Είναι απαραίτητη μία ενυδατική, όχι ιδιαίτερα λιπαρή κρέμα και οπωσδήποτε με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 40. Για ένα ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γαλάκτωμα και λοσιόν για τον καθημερινό καθαρισμό του δέρματος.

Σώμα
Το δέρμα του σώματος της μπορεί να παρουσιάσει έντονη αφυδάτωση καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία συνοδεύεται και από κνησμό καθώς το δέρμα "τεντώνει". Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική που θα καλύπτει τις ανάγκες σας και θα απορροφάται εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει αρωματικές ουσίες, αλλά ενυδατικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, που είναι απαραίτητη μετά το καθημερινό ντουζ.

Αποτρίχωση
Για μερικές γυναίκες η αυξανόμενη τριχοφυϊα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πηγή αμηχανίας και ενόχλησης. Αυτή η αύξηση μπορεί να υφίσταται μόνο κάτω από τις μασχάλες, στο ηβικό τρίχωμα και το τρίχωμα των ποδιών, αλλά επίσης και στο τρίχωμα στην κοιλιά και στο πρόσωπο. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η αποτρίχωση είναι επικίνδυνη στην εγκυμοσύνη και πολλές συνεχίζουν το συνηθισμένο τους πρόγραμμα αποτρίχωσης. Δεν συνίσταται, όμως, αν δεν κάνετε αποτρίχωση να ξεκινήσετε στην κύηση. Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο.

Νύχια
Μαζί με τα μαλλιά μπορεί να παρατηρηθεί ταχεία ανάπτυξη των νυχιών. Πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τα καλλυντικά που λόγο των συστατικών τους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην κύηση. Αποφύγετε την τοποθέτηση ψεύτικων νυχιών καθότι μπορεί να αδυνατίσει τα νύχια και τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορεί να βλάψουν το έμβρυο.


Διαβάστε ακόμη:

Collagen Pro Active: Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές!