Δώσε προσοχή: 6 καθημερινά πράγματα που δεν πλένεις όσο συχνά πρέπει

Δώσε προσοχή: 6 καθημερινά πράγματα που δεν πλένεις όσο συχνά πρέπει

Μάθε ποια είναι και... λάβε τα μέτρα σου

Όσο καλή νοικοκυρά και να είσαι, σίγουρα πάντοτε κάτι θα σου ξεφεύγει. Είσαι σίγουρη, λοιπόν, πως ξέρεις κάθε πότε πρέπει να πλένεις βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση;


Πάμε να δούμε 6 πράγματα που στοιχηματίζουμε πως δεν πλένεις όσο συχνά πρέπει:

-Jeans: Το ήξερες ότι πρέπει να τα πλένεις μετά από 5-6 χρήσεις; Οι περισσότερες από εμάς φοράμε μια φορά το τζιν μας, το παρατάμε μέσα στην ντουλάπα και το ξαναφοράμε μετά από αρκετές ημέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη θυμόμαστε πόσες φορές το έχουμε φορέσει. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, μολύβι και χαρτί!
-Σουτιέν: Πρόσφατα σε ενημερώσαμε πως πρέπει να πλένεις τα σουτιέν σου μετά από 3-4 χρήσεις. Ελπίζουμε να έχεις αρχίσει να το τηρείς. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις πως δεν πρέπει να φοράς το σουτιέν σου περισσότερο από δύο ημέρες στη σειρά καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς χαλάει το σχήμα του.
-Σεντόνια: Κάθε πότε αλλάζεις τα σεντόνια σου; Μένεις πιστή στον κανόνα της μιας εβδομάδας ή ξεχνιέσαι; Βάλε πρόγραμμα και φρόντιζε να τα αλλάζεις και να τα πλένεις κάθε Κυριακή.

pf clothesline 51f76


-Στρώμα: Το ήξερες πως θέλει και αυτό την περιποίησή του; Το γεγονός πως απλώνεις πάνω του καθαρά σεντόνια δε σημαίνει πως αυτό συνεχίζει και παραμένει καθαρό. Στην επιφάνειά του μαζεύονται εκατοντάδες ακάρεα καθώς και άφθονη σκόνη. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περνάς την επιφάνειά του με ηλεκτρική σκούπα κάθε έξι μήνες.
-Τσάντα: Μέσα σε αυτήν ρίχνεις καθημερινά δεκάδες πράγματα- από το σημειωματάριο, το σνακ μέχρι τα καλλυντικά σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως χρειάζεται και αυτή την προσοχή σου. Φρόντιζε να περνάς το εσωτερικό αλλά και την εξωτερική της επιφάνεια με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μία φορά την εβδομάδα.
-Πλυντήριο πιάτων: Μπορεί η συγκεκριμένη ηλεκτρική συσκευή να πλένει τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα και να τα βγάζει αστραφτερά, παρόλα αυτά χρειάζεται και αυτή το καθάρισμά της καθώς μέσα σε αυτό το υγρό περιβάλλον αναπτύσσονται μύκητες και μούχλα. Μία φορά το μήνα, λοιπόν, αφιερώστε λίγο χρόνο για να την καθαρίσετε.