Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 4 πράγματα στο κρεβάτι, τότε θα κοιμάσαι σαν πουλάκι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 4 πράγματα στο κρεβάτι, τότε θα κοιμάσαι σαν πουλάκι

Αλήθεια σου λέμε!

Ο ύπνος και η έλλειψη αυτού είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τη νέα γενιά στις μέρες μας. Η φαρμακευτική αγορά φυσικά και είναι γεμάτη με σκευάσματα τα οποία σε βοηθούν να καταπολεμήσεις την αϋπνία και να κλείσεις μάτι έστω και για ένα 3ωρο.

Πως θα αντιδρούσες όμως, αν σου λέγαμε πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αϋπνίας ή του κακού ύπνου οφείλεται σε κάποια πράγματα που εσύ κάνεις πριν κοιμηθείς; Είναι γεγονός πια, πως στο κρεβάτι κάνουμε τα πάντα εκτός από το να κοιμόμαστε και αυτό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Αν θες να ξανακοιμηθείς σαν πουλάκι λοιπόν, σταμάτα να κάνεις αυτά τα έξι πράγματα όταν είσαι στο κρεβάτι!

#1. Μην παρακολουθείς τηλεόραση πριν κοιμηθείς
Για κάποιους από εμάς είναι μία συνήθεια χρόνων, η οποία καλώς ή κακώς μας έχει «στοιχειώσει». Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαπλώσεις και να μη χαζέψεις στην τηλεόραση; Σε καταλαβαίνουμε, αλλά είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες , οι οποίοι σου προκαλούν αϋπνία. Αν τη θες οπωσδήποτε ανοιχτή, μπορείς τουλάχιστον να τη ρυθμίσεις να κλείσει μια συγκεκριμένη ώρα, προκειμένου να μην σε ενοχλεί το φως όλο το βράδυ!

Thoughts

#2. Μην ασχολείσαι με το κινητό σου
Το έχουμε πει και το έχουμε ξαναπεί. Εάν θέλεις έναν ήρεμο και φυσιολογικό ύπνο μην παίζεις με το κινητό σου πριν πας για ύπνο (και το λέω για να το ακούσω κι εγώ η ίδια). Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να «χαζέψεις» στο Internet πριν κοιμηθείς. Κι αυτό γιατί το φως που εκπέμπει επηρεάζει τον ύπνο σου, μειώνοντας αρκετά τη μελατονίνη, μία ορμόνη, που χρειάζεσαι αρκετά, ώστε να έχεις έναν σωστό ύπνο. Επομένως μόλις ξαπλώσεις βάλε και το κινητό σου για ύπνο.

#3. Μη τρως ποτέ στο κρεβάτι
Ξέρουμε, είσαι λίγο λιχούδα και δεν αντέχεις να ξαπλώσεις και να μην τσιμπήσεις κάτι, πριν κλείσεις τα μάτια σου. Είτε αυτό είναι ένα μπισκοτάκι, ή ένα κομμάτι σοκολάτα κλπ. Προφανώς και τα ψίχουλα, που θα δημιουργηθούν ίσως και να μην τα παρατηρήσεις, με αποτέλεσμα να κοιμηθείς με αυτά ή πάνω σε αυτά. Έρευνες όμως έδειξαν, πως τα ψίχουλα στο κρεβάτι μπορεί να προσελκύσουν από μυρμήγκια, μέχρι μύγες και κατσαρίδες. Και δεν πιστεύουμε ότι θες παρέα στο κρεβάτι σου, οπότε κομμένα όλα αυτά.

#4. Μην κοιμάσαι τσακωμένη με τον σύντροφο σου
Για αρκετούς από εμάς, η ώρα του ύπνου είναι η μόνη ευκαιρία που έχουμε να βρεθούμε λίγο πιο κοντά με τους συντρόφους μας, στο τέλος μίας πολυάσχολης και κουραστικής ημέρας. Κι ενώ όταν ξαπλώνουμε είναι όλα καλά συζήτηση με τη συζήτηση ξεκινάμε να μαλώνουμε και καταλήγουμε να κοιμόμαστε έτσι! Μέγα λάθος.. Προσπάθησε να μην τσακωθείς/μαλώσεις στο κρεβάτι, εάν θες έναν ήρεμο και προτίμησε ότι έχεις να το συζητήσεις το επόμενο πρωί με καθαρό μυαλό!