Είναι τελικά «ευλογία» να κοιμάσαι όπου βρεθείς και όπου σταθείς;

Ερμιόνη Σαρρή
Είναι τελικά  «ευλογία» να κοιμάσαι όπου βρεθείς και όπου σταθείς;

Εγώ θα σου πω...

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου σήμερα και σίγουρα εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δώσω tips για το πώς μπορείς να καταπολεμήσεις την αυπνία. Sorry, αλλά αυτή η λέξη για μένα είναι άγνωστη, παντελώς άγνωστη.

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θαυμάζεις, που κάνεις το σταυρό σου και μας φτύνεις μην τυχόν και μας ματιάσεις κάθε φορά που σου αποκαλύπτουμε πόσες ώρες κοιμηθήκαμε το προηγούμενο βράδυ. Ωωω ναι, αν θέλω να κοιμηθώ, θα κοιμηθώ ακόμα και αν πρέπει να γύρω το κορμάκι μου πάνω σε ένα τραπέζι, κομοδίνο ή και καρέκλα.

Εγώ και ο ύπνος ζούμε εδώ και χρόνια έναν έρωτα «παράφορο», χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς. Τα πάμε πολύ καλά με το «αγόρι» αυτό. Πολλοί απορούν για το αν έχω κάποιο μικρό διακοπτάκι πάνω μου (όχι σαν αυτό της Δέσποινας Βανδή) και το ανοιγοκλείνω κάθε φορά που θέλω να κοιμηθώ ή να ξυπνήσω. Όχι, είμαι μία απλή θνητή σαν και εσένα που απλά ο Μορφέας τη συμπαθεί λιγάκι παραπάνω. Δε φταίω και βασικά μην το παίρνεις προσωπικά.

5992b8666b6eac7bc3a7e0f573ab1a77

Έχει τύχει να κοιμηθώ δέκα λεπτά στο αυτοκίνητο λίγο πριν μπω στην πρώτη ώρα διδασκαλίας του Πανεπιστημίου. Έχει τύχει να γύρω πάνω σε τραπέζι, έχει τύχει να κοιμηθώ σε χώρο με φασαρία και προβολείς και γενικώς κοιμάμαι παντού, μη σε σοκάρω παραπάνω.

Εμένα, λοιπόν, απαγορεύεται να με πας σινεμά μετά τις 23:00. Και αν με πας, μην παραπονεθείς γιατί δεν είδα την ταινία. Σε είχα προειδοποιήσει. Με ακούς;

Εμένα, μη με βάλεις συνοδηγό στο αυτοκίνητο μετά τη δύση του ήλιου γιατί πολύ απλά δε θα σου κάνω ποτέ παρέα, δε θα πιάσουμε ποτέ κουβεντούλα μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας εκτός και αν υπάρχει κάποιο φλέγον θέμα προς συζήτηση. Πολιτικά να μην είναι μόνο.

Εμένα μη με αφήσεις να διοργανώσω βραδιά σινεμά στο σπίτι μου γιατί πολύ απλά θα με ξυπνήσεις όταν τελειώσει η ταινία για να κλειδώσω την πόρτα και να πάω στο κρεβάτι μου. Άτιμο το πιάσιμο από τον καναπέ.

Και γενικώς για να μη σε κουράζω, ο ύπνος είναι όντως ευλογία και… ευτυχία. Να μας αγαπάς εμάς που κοιμόμαστε παντού και τόσο εύκολα. Τι και αν βάζουμε ξυπνητήρι για ένα δεκάλεπτο ξεκούρασης, είμαστε καλά παιδιά. Το μυστικό μας; Ακόμη το ψάχνουμε!