Συνεχίζεις να αφήνεις το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω σου;

Συνεχίζεις να αφήνεις το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω σου;

Αυτό που σου λέει η μαμά σου και δεν θες να το καταλάβεις

Είπαμε πως το φετινό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό, έχεις επενδύσει σε πολλές ξεχωριστές προστατευτικές μάσκες και σε πολλά ακόμα μαγιό. Και όσο αράζεις στην πισίνα, στην θάλασσα ή στην ξαπλώστρα, ξεχνάς να βγάλεις και να αλλάξεις το βρεγμένο σου μαγιό.

Μπικίνι ή ολόσωμο, το μαγιό όπως σου έχει τονίσει η μαμά, η γιαγιά, η θεία ή η μεγάλη σου αδερφή πρέπει να βγαίνει.

Η υγεία της μικρής σου περιοχής οφείλεται την ισορροπία μεταξύ των διάφορων βακτηρίων στον κόλπο, που ζουν αρμονικά. Έλα όμως που η ισορροπία αυτή,ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να διαταραχθεί.

Με άλλα λόγια το βρεγμένο σου μαγιό, αποτελεί εστία έξτρα υγρασίας που μπορεί να οδηγήσει σε κολπίτιδα, ουρολοίμωξη και κάθε άλλη λοίμωξη του κόλπου. Κι αυτό είναι το τελευταίο που θες.

Αν είσαι και σε θάλασσα με άμμο ή αν φοράς πολλή ώρα το βρεγμένο κάτω μέρος του μπικίνι, μπορεί να δεις κάποια έκκριση και να αρχίσει η φαγούρα.

Τι κάνεις αν δεν έχεις δεύτερο μαγιό μαζί; Φοράς το σορτσάκι σου ή εσώρουχο. Αν δεν έχεις ούτε εσώρουχο, ξεπλένεις το μαγιό με νερό, όχι θαλασσινό και προσπαθείς να είσαι όρθια φροντίζοντας να στεγνώσει το μαγιό όσο πιο γρήγορα γίνεται.