Το αλκοόλ είναι για τους έξυπνους

Το αλκοόλ είναι για τους έξυπνους
Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις με χανγκόβερ ρίξε το φταίξιμο στο IQ σου.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από κοινού στη Βρετανία και στην Αμερική σε παιδιά έως 16 ετών η παιδική ευφυΐα ταξινομήθηκε σε 5 νοητικές κατηγορίες: πολύ βαρετή, βαρετή, νορμάλ, ζωηρή και πολύ ζωηρή.

Τα παιδιά που μελετήθηκαν εξετάστηκαν ξανά από τους ερευνητές οι μεν Αμερικανοί 7 χρόνια αργότερα, οι δε Βρετανοί στα 20s, 30s και 40s τους και μετρήθηκε η σχέση τους με το αλκοόλ καθώς μεγάλωναν. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως οι συμμετέχοντες, και στις δύο έρευνες, που είχαν κατηγοριοποιηθεί στις ανώτερες κλίμακες ευφυίας μεγαλώνοντας κατανάλωναν πολύ περισσότερο αλκοόλ από τους «βαρετότερους» εξ αυτών.

Οι μελετητές εξέτασαν και άλλες παραμέτρους -όπως η οικογενειακή κατάσταση, η μόρφωση των γονέων, η οικονομική επιφάνεια- που ενδεχομένως επηρέασαν την κατανάλωση αλκοόλ αλλά αποφάνθηκαν πως δεν συναρτώνται και τόσο: τα έξυπνα παιδιά πίνουν περισσότερο ως ενήλικοι, ανεξαρτήτως εξωτερικών παραγόντων. Γιατί; Οι υποθέσεις αφθονούν, οι απαντήσεις όχι!

Το μόνο σίγουρο είναι πως παρότι απεδείχθη πως ίσως το τσούζεις λίγο πιο πολύ επειδή είσαι έξυπνος, σίγουρα δε θα γίνεις εξυπνότερος πίνοντας παραπάνω.