Ο δρόμος της γονιμότητας

Ο δρόμος της γονιμότητας

5 τρόποι για να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα γονιμότητάς σας.

Φυσικά και δεν μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα γονιμότητάς σας περισσότερο από το φυσιολογικό, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε υψηλά και να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Ελέγξτε το άγχος σας. Το άγχος από μόνο του φυσικά και δε μπορεί να μειώσει τη γονιμότητά σας, αλλά οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα στρες έχει παρατηρηθεί πως έχουν πιο διαταραγμένο κύκλο από τις υπόλοιπες με αποτέλεσμα να τους είναι δυσκολότερο να συλλάβουν.

Κόψτε το τσιγάρο. Το τσιγάρο είναι από τις χειρότερες συνήθειές σας αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Ο οργανισμός εκτίθεται σε σωρεία από χημικές ουσίες, οι οποίες επηρεάζουν τα οιστρογόνα και είναι επιβλαβείς για τις ωοθήκες αλλά και τα ωάρια. Εκτός τούτου η στατιστική αποδεικνύει πως οι καπνίστριες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση πιο γρήγορα, ενώ οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες αποβολής ή γέννησης ενός λιποβαρούς παιδιού.

Πάρτε φολικό οξύ. Η πρόσληψη βιταμίνης Β9 ή αν προτιμάτε φολικού οξέος, σύμφωνα με έρευνες, εκτός του ότι βοηθά τις έγκυες γυναίκες να φέρουν στον κόσμο υγιή παιδιά, αυξάνει και τις πιθανότητες να συλλάβετε.

Αποφύγετε την υπερβολική γυμναστική. Η γυμναστική σαφώς και είναι συνώνυμη μιας υγιούς ζωής, αλλά η υπερβολικά έντονη άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε εμμηνορροϊκές διαταραχές.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να συλλάβουν λόγω των κιλών τους. Βλέπετε τα λιπώδη κύτταρα εκκρίνουν ορμόνες. Έτσι εάν έχετε περισσότερα ή λιγότερα κιλά από το κανονικό, τα επίπεδα ορμονών σας δε θα βρίσκονται σε ισορροπία.