Κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά; Αυτή η έρευνα ίσως σε κάνει να αλλάξεις πλευρό (αλλά και μεριά)

Κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά; Αυτή η έρευνα ίσως σε κάνει να αλλάξεις πλευρό (αλλά και μεριά)
Pexels

Νέα έρευνα λέει ότι αυτοί που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν νιώθοντας πιο εξαντλημένοι το πρωί, σε σύγκριση με τους snoozers στην αριστερή πλευρά.

Την ώρα που αρκετοί άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι αμέσως νιώθοντας έτοιμοι για την επόμενη μέρα, και άλλοι παλεύουν να ανοίξουν τα μάτια τους, μια νέα έρευνα έρχεται να μας κάνει να αλλάξουμε μεριά αν ανήκουμε σε εκείνους που παλεύουν με το ξύπνημα.

Ειδικότερα, η έρευνα του British Wool σε 1.500 άτομα, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν τουλάχιστον τρεις φορές τη νύχτα, με το 48% να δυσκολεύεται να κοιμηθεί λόγω ανησυχιών για τα χρήματα και την εργασία.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού αισθάνονται πιο δυσάρεστα το πρωί σε σύγκριση με όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά αρχικά βρίσκουν ευκολότερο το project να αποκοιμηθούν, ωστόσο, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουν νιώθοντας εξαντλημένοι.

Επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αισιοδοξία και θετική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μόνο το 38 τοις εκατό να λέει ότι έχει, για παράδειγμα, καλή αίσθηση του χιούμορ σε σύγκριση με τους snoozers στην αριστερή πλευρά.

Πώς να νικήσεις το κοινωνικό άγχος τα Χριστούγεννα με δύο απλές τεχνικές

Εν τω μεταξύ, το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά δείχνει ότι πρόκειται για άτομα που βλέπουν «μισογεμάτο το ποτήρι», σε σύγκριση με το 66 τοις εκατό όσων κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.

Σχεδόν το 50 τοις εκατό όλων των συμμετεχόντων αισθάνονται ζέστη και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό ήταν πιο πιθανό να ενοχλεί όσους κοιμούνται στη δεξιά πλευρά (48 και 40 τοις εκατό, αντίστοιχα).

Ωστόσο, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι από εμάς αγωνιζόμαστε να κοιμηθούμε ικανοποιητικά, ακόμα κι αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά.

Καρότα και ακόμα 5 κατάλληλες τροφές πριν τον ύπνο που θα σε βοηθήσουν να ζεσταθείς

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους είναι το να έχουν έναν σύντροφο που ροχαλίζει, με το 38% να παραδέχεται ότι η εν λόγω συνθήκη τους «τρελαίνει». Η Τζούλια Ρόμπινσον, επικεφαλής του τμήματος ύπνου στο British Wool, δήλωσε:

«Από την έρευνα μπορούμε να δούμε ότι οι Βρετανοί είναι άνθρωποι της συνήθειας όταν πρόκειται για το κεφάλαιο ύπνος. Αυτό σημαίνει ότι, οι άγρυπνες νύχτες και τα ωριαία ξύπνημα φαίνονται συνηθισμένα για πολλούς από εμάς -ειδικά για όσους κοιμούνται στη δεξιά πλευρά. Η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών, όπως η χρήση μάλλινων κλινοσκεπασμάτων, μπορεί να βοηθήσει στη νυχτερινή εφίδρωση, καθώς το μαλλί βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας».