Ένα απλό χαμόγελο είναι εξίσου μεταδοτικό με το γέλιο & βοηθά απίστευτα στην αυτοπεποίθηση - Να πώς

Ένα απλό χαμόγελο είναι εξίσου μεταδοτικό με το γέλιο & βοηθά απίστευτα στην αυτοπεποίθηση - Να πώς
Pexels

Έρευνα έδειξε πως το 64% των ανθρώπων είπε ότι ο αντίκτυπος ενός χαμόγελου από έναν άγνωστο ισοδυναμεί με την ίδια αίσθηση του να λαμβάνεις έως και τρία κομπλιμέντα σε μια μέρα.

Ένα χαμόγελο είναι τόσο μεταδοτικό όσο το γέλιο και συνήθως μεταδίδεται σε τρία άτομα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 2.000 Βρετανούς εξετάστηκε πόσο μπορεί να μεταδοθεί η θετικότητα, με τα τρία τέταρτα να ισχυρίζονται ότι ένα χαμόγελο από κάποιον φωτίζει τη μέρα τους.

Και το 28% εκτιμούν τόσο πολύ το χαμόγελο, που νιώθουν ότι το να δεχτούν αξίζει περισσότερο από ένα δώρο. Την ίδια ώρα το 62% είπε ότι ένα απλό χαμόγελο από κάποιον τούς κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενώ το 36% νιώθει την ανάγκη να προσφέρει και να κάνει κάτι καλό για κάποιον άλλο.

Η μελέτη ανατέθηκε από την Belvita, η οποία συνεργάστηκε με την Katie Piper, για να δημιουργήσει μια αισιόδοξη και ενδυναμωτική σειρά πορτρέτων που γιορτάζει και αναπαριστά χαμόγελα που έχουν στόχο να πυροδοτήσουν το πνεύμα της θετικότητας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

https://www.instagram.com/p/Cj5Dzh1u2FX

«Ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα»: Μύθος ή αλήθεια;

Η Katie Piper είπε σχετικά με την εν λόγω δράση:

«Δεν συνειδητοποιούμε την πραγματική επίδραση που έχουν τα χαμόγελά μας στους άλλους - είναι μία μικρή κίνηση που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη μέρα κάποιου. Ελπίζω να δείτε τη σειρά πορτρέτων και να εμπνευστείτε για να συνεχίσετε την αλυσίδα της θετικότητας».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 26% εκτιμά ένα χαμόγελο περισσότερο από το να παίρνει έναν έπαινο στη δουλειά και το 52% παραδέχθηκε ότι τον κάνει να νιώθει πιο ευτυχισμένος. Στην πραγματικότητα, το 64% είπε ότι ο αντίκτυπος ενός χαμόγελου από έναν άγνωστο ισοδυναμεί με την ίδια αίσθηση του να λαμβάνει έως και τρία κομπλιμέντα σε μια μέρα.

Είναι τα nepo babies η απόδειξη πως η αξιοκρατία πέθανε; Καριέρες που χτίζονται στο όνομα των γονιών

Ως αποτέλεσμα του απλού αλλά θαυματουργού χαμόγελου, οι Βρετανοί αισθάνονται τη ανάγκη να μεταδώσουν τη θετικότητα στους φίλους τους (57%), στην οικογένειά τους (55%) και ακόμη και σε αγνώστους (23%).

Η έρευνα, που διεξήχθη μέσω του OnePoll, διαπίστωσε επίσης ότι το χαμόγελο χρειάζεται περισσότερο τις πιο σκοτεινές μέρες, με το 61% να χρειάζεται μια ώθηση θετικότητας καθώς αισθάνεται ότι η διάθεσή του επηρεάζεται από τις πιο σύντομες και ψυχρές μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Οι top 40 λόγοι που 1 στους 2 ενήλικες ξενερώνει & χωρίζει: Από την άσχημη μυρωδιά έως το Instagram

Στην ίδια έρευνα προέκυψε επίσης ότι το 42% αισθάνεται περισσότερο μοναξιά κατά τους πιο κρύους μήνες, με αυτή την πτώση της θερμοκρασίας να καθιστά δυσκολότερη την αλληλεπίδραση με άλλους, σύμφωνα με το 38% των ερωτηθέντων.

Το ένα τρίτο αισθάνεται ότι οι άνθρωποι χαμογελούν λιγότερο τους πιο κρύους μήνες, αλλά το 33% συμφώνησε ότι ένα χαμόγελο έχει περισσότερο θετική επίδραση όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. θλιβερό έξω.

Υπεύθυνη της Belvita, είπε: «Πιστεύουμε ότι η θετική ενέργεια μπορεί να ξεκινήσει με κάτι πολύ απλό, όπως ένα χαμόγελο ή μια πράξη καλοσύνης από έναν ξένο. Όλα αυτά μαζί βοηθούν στη διάδοση της θετικότητας από το ένα άτομο στο άλλο».

Goblin mode: Να γιατί βγήκε η λέξη της χρονιάς στο λεξικό της Οξφόρδης