Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι με σκουλαρίκια σταμάτα τώρα και απόφυγε τους κινδύνους που παραμονεύουν

Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι με σκουλαρίκια σταμάτα τώρα και απόφυγε τους κινδύνους που παραμονεύουν

Δεν είναι τελικά και τόσο απλό να κοιμάσαι με σκουλαρίκια.

Και σε πόσες δεν έχει συμβεί να γυρίσουμε σπίτι εξαντλημένες αργά τη νύχτα, ίσα που να μπορούμε να αλλάξουμε για να βάλουμε πιτζάμες και τελικά… να κοιμόμαστε με τα κοσμήματα; Σε όλες. Ρητορική είναι η ερώτηση.

Και εντάξει να κοιμηθείς με τα δαχτυλίδια και τα μενταγιόν στον λαιμό. Αλλά με τα σκουλαρίκια; Ειδικά αν είναι μεγάλα, η φάση γίνεται άβολη, όμως οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι το θέμα το άβολο της υπόθεσης, αλλά οι κίνδυνοι. Δεν είναι, δηλαδή, τόσο απλό να κοιμάσαι με τα σκουλαρίκια, κυρίως γιατί τα μέταλλα των κοσμημάτων μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στο δέρμα και όχι μόνο.

Αν ξυπνάς συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχουν 3 τρόποι για να κοιμηθείς

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν κοιμάσαι με σκουλαρίκια

Ο πιο απλός κίνδυνος που υπάρχει όταν κοιμάσαι με τα σκουλαρίκια είναι να χάσεις το κούμπωμά τους ή από την τριβή στο μαξιλάρι να αφαιρεθεί κάποια πέτρα που υπάρχει πάνω σε αυτά. Και οκ, πες αυτό δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Πάει στο καλό.

skoularikia_ypnos.jpg

Το σημαντικό είναι ότι τα περισσότερα σκουλαρίκια είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που λέγεται νικέλιο. Το νικέλιο, λοιπόν, όταν έρθει σε επαφή και συνεχή τριβή με την επιδερμίδα είναι ικανό να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, ακόμα και έκζεμα. Εκτός αυτού, όταν κοιμάσαι με σκουλαρίκια είναι πιθανό να τραβηχτεί το δέρμα και να τραυματίσεις το αυτί σου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είναι πολύ πιθανό το πρωί να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο. Ναι κι όμως! Τα σκουλαρίκια μπορεί να φταίνε που έχεις πονοκέφαλο, γιατί -ειδικά αν κοιμάσαι στο πλάι- πιέζουν το κεφάλι όλη νύχτα.

ypnos.jpg

Πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου από τα σκουλαρίκια

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο τώρα, είναι καλό να φροντίζεις για την καθαριότητα των σκουλαρικιών σου, ανεξάρτητα από το αν κοιμάσαι ή όχι με αυτά. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να τα απολυμαίνεις όπως επίσης και τον λοβό του αυτιού σου για να αποφύγεις τα βακτήρια και τις μολύνσεις.