Το έξυπνο τέχνασμα με τη μύτη που σε βοηθήσει να κοιμηθείς αμέσως

Το έξυπνο τέχνασμα με τη μύτη που σε βοηθήσει να κοιμηθείς αμέσως
Pexels

Κάθε βράδυ παλεύεις με την αυπνία; Μία ειδικός προτείνει κάτι πολύ απλό για να σε βοηθήσει.

Εάν παλεύεις να κοιμηθείς και ο ύπνος είναι για εσένα ένα από τα πιο δύσκολα project τότε -ίσως- σού βρήκαμε μία πολύ εύκολη λύση. Η κλινική διατροφολόγος Suzie Sawyer μοιράστηκε ένα έξυπνο τέχνασμα προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν χρησιμοποιώντας την επιστήμη, αφού βασίζεται στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα του σώματος.

pexels-anna-nekrashevich-6603651.jpg

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία ενός καλού νυχτερινού ύπνου ο οποίος παίζει κομβικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας και την απαιτητική καθημερινότητα. Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δυσκολεύεται να κοιμηθεί ενώ κάποια τεχνάσματα, όπως τα μάτια ερμητικά κλειστά, το ζεστό ντους, η γιόγκα ή οι ειδικοί ήχοι που μπορεί να έχουμε και ως app στο κινητό μας δεν πιάνουν για όλους.

Τι είναι το διαζύγιο ύπνου και πώς μπορεί να ωφελήσει τη σχέση αλλά και την υγεία σου

Ευτυχώς, η κλινική διατροφολόγος Suzie Sawyer μοιράστηκε τα πολύτιμα tips της τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας εάν παλεύει να κοιμηθεί. Η λύση βρίσκεται στη μύτη και στο τέχνασμα των ρουθουνιών.

Η ειδικός, είπε χαρακτηριστικά:

«Η αναπνοή σας είναι ένας ισχυρός ηρεμιστής, βάλτε το ένα δάχτυλο στο δεξιό ρουθούνι σας και αναπνέετε μέσα από το αριστερό ρουθούνι, παίρνοντας αργές και βαθιές αναπνοές».

Μία άλλη λύση, είναι να ξαπλώσει στο κρεβάτι, να κλείσεις τα μάτια σου, να εισπνεύσεις και στη συνέχεια, να ξεκινήσεις το βουητό σαν μέλισσα. Αυτή η τεχνική κάνει θαύματα για όσους έχουν αϋπνία. Είναι επίσης γνωστή ως «αναπνοή μέλισσας» και ουσιαστικά βοηθά να καθαρίσει το μυαλό από όλες τις αρνητικές σκέψεις. Όπως είναι λογικό, ένα θετικό μυαλό διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, την ορμόνη της ευτυχίας και τον πρόδρομο της μελατονίνης, η οποία βοηθά να κοιμηθούμε.

Μοιράζοντας τις συμβουλές της με το Alive!, Ένα εμπορικό brand που πωλεί βιταμίνες και συμπληρώματα, η ειδικός δήλωσε επίσης:

«Οι μελέτες δείχνουν το χαμηλό επίπεδο του μαγνησίου μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην ικανότητά του να ρυθμίζει την παραγωγή μελατονίνης. Μπανάνες, αβοκάντο, καρύδια, όσπρια περιέχουν όλα τα ευεργετικά επίπεδα μαγνησίου».

Τα αμύγδαλα αποτελούν επίσης μεγάλη βοήθεια σε περιπτώσεις αϋπνίας, καθώς επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό. Μιλώντας για διατροφή θεωρείται δεδομένο πω λες κάποιος θα πρέπει να αποφύγει τα πολύ πικάντικα και λιπαρά τρόφιμα πριν πάει για ύπνο.

Αν κάποιος δεν μπορεί εύκολα να κοιμηθεί, μπορεί επίσης να δοκιμάσει το τέχνασμα 4-7-8. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να εισπνέει για 4 δευτερόλεπτα, να κρατάει την αναπνοή του για άλλα 7 δευτερόλεπτα και μετά να εκπνέει για τα επόμενα 8 δευτερόλεπτα.

Ο έλεγχος βάρους, τα επίπεδα άγχους, το ξεσκαρτάρισμα & τι άλλο συμβαίνει όταν κοιμόμαστε

Όταν κάποιος θέλει να βελτιώσει τον ύπνο του θα πρέπει βέβαια να κάνει και κάποια πολύ βασικά πράγματα. Όπως το να δημιουργήσει ένα ξεκούραστο περιβάλλον, να ασκείται τακτικά και να μειώσει το αλκοόλ και να αποφεύγει την καφεΐνη.

Αν ξυπνάς συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχουν 3 τρόποι για να κοιμηθείς

Το παράδοξο κόλπο

Μια μελέτη έδειξε πως εάν πείσουμε τον εγκέφαλό μας ότι δεν θέλουμε να κοιμηθούμε, τότε θα το ερμηνεύσει με τον αντίθετο τρόπο. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ονομάζεται αντίστροφη ψυχολογία. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και πούμε στον εαυτό σας «Δεν θέλω να κοιμηθώ».