Η κοινή συνήθεια ύπνου που «δεν χτίζει καλύτερο σώμα»

Η κοινή συνήθεια ύπνου που «δεν χτίζει καλύτερο σώμα»
Pexels

Γιατρός προειδοποίησε ότι μια κοινή συνήθεια ύπνου που πιστεύεται ότι βελτιώνει την υγεία είναι στην πραγματικότητα επιβλαβής για το σώμα μας.

Τα πάνω κάτω φέρνει η Δρ Nicole Van Groningen η οποία υποστηρίζει ότι το να ξυπνάμε νωρίς για προπόνηση δεν είναι καθόλου ευεργετικό για την ευεξία μας. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω βίντεό της στο TikTok, στο οποίο η γιατρός λέει ότι αυτή η συνήθεια είναι κάτι που «δεν θα έκανα ποτέ εγώ ως γιατρός».

Η ίδια τονίζει ότι η απώλεια ύπνου είναι πιο επιβλαβής από το να μην κάνει κανείς καθόλου προπόνηση. Η Δρ Van Groningen είπε χαρακτηριστικά: «Μην αφήσετε καμιά επιρροή εδώ και έξω να σας πείσει ότι είναι καλύτερο να μειώσετε τη διάρκεια του ύπνου σας για να μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο και να ασκηθείτε και να χτίσετε ένα καλύτερο σώμα. Ο ύπνος είναι η κύρια συνήθεια ευεξίας, τελεία και παύλα».

Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν αν εμποδίσεις ένα φτέρνισμα

Αλλά η γιατρός επιμένει ότι δεν βγάζει συμπεράσματα ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν για συγκεκριμένους λόγους, όπως η έλλειψη ύπνου ή η έλλειψη άσκησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ποτέ δεν κατηγορώ τους ανθρώπους για την κατάσταση της υγείας τους. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που το κάνουν προσπαθούν να προσκολληθούν σε μια αίσθηση ελέγχου και να πουν, "Ω, αυτό το άτομο είναι άρρωστο επειδή έκανε τα Χ, Υ και Ζ"».

Όπως εξηγεί στο σύντομο βίντεο, η ασθένεια είναι απρόβλεπτη και μπορεί να επηρεάσει τον καθένα μας -συμπεριλαμβανομένων των πιο «υγιών» ανθρώπων. Η γιατρός σημείωσε επίσης ότι η εμφάνιση από μόνη της δεν είναι ενδεικτική του αν κάποιος είναι υγιής ή όχι. «Ποτέ δεν θα έκανα μια αξιολόγηση της υγείας κάποιου με βάση την εμφάνιση», προσθέτει.

Πολλοί από τους ακόλουθούς της στο TikTok εκτίμησαν τις απλές και ειλικρινείς συμβουλές. «Ευχαριστώ πολύ. Το να μην μπορώ να ξυπνήσω νωρίς και να γυμνάζομαι μού προκαλεί ενοχές και θλίψη», είπε ένας χρήστης των social media και ένας άλλος έγραψε: «Είσαι τόσο αληθινή αναφορικά με τις συμβουλές ύπνου».

Τον περασμένο μήνα, ειδικοί στον ύπνο μοιράστηκαν επίσης στη δημοφιλή πλατφόρμα συμβουλές για τέλειο ημερήσιο πρόγραμμα που θα μας εξασφαλίσουν όχι μόνο να καταφέρουμε να κοιμηθούμε εύκολα, αλλά να έχουμε και τον καλύτερο δυνατό ύπνο. Μια γιατρός δημοσίευσε την αξιόπιστη μέθοδό της στο Instagram και έγινε viral καθώς έδειξε στον κόσμο τα πολύ απλά βήματά της για τον τέλειο βραδινό ύπνο: τη φόρμουλα 10-3-2-1-0. Το εν λόγω πλάνο δίνει καθοδήγηση για το πότε πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας -όπως το καταναλώνουμε καφεΐνη, το πότε να τρώτε ή το πότε να απομακρυνόμαστε από τις οθόνες.

9,5 ώρες την ημέρα καθιστική ζωή: Πέντε συμβουλές για να νικήσεις τον πόνο στην πλάτη

pexels-lina-kivaka-1524232.jpg