Την επόμενη φορά που θα πάρεις το κινητό σου στο μπάνιο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Την επόμενη φορά που θα πάρεις το κινητό σου στο μπάνιο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς
Pexels

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα άποψη έγινε viral στο TikTok.

Είτε το παραδέχονται είτε όχι, πολλοί άνθρωποι παίρνουν το τηλέφωνό τους όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα. Όμως ένας γαστρεντερολόγος εξέδωσε προειδοποίηση για όσους το κάνουν αυτό, καθώς μπορεί να βλάψει την υγεία.

Μπορεί να νομίζεις, πέρα από τους λόγους υγιεινής, ότι το να φέρνεις το τηλέφωνό σου στην τουαλέτα είναι μια αρκετά αθώα συνήθεια, που θα κάνει τη διαδικασία αναμονής, πιο ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε «παρατεταμένη διαμονή» στο μπάνιο. Όταν έχεις τη συσκευή μαζί σου, μπορεί να σε ενθαρρύνει να περνάς περισσότερη ώρα στην τουαλέτα, και ως εκ τούτου αυτό να προκαλέσει καταπόνηση.

Σύμφωνα με τον Dr. Joseph Salhab, ο οποίος είναι ειδικός στην πέψη, το παρατεταμένο κάθισμα και το σφίξιμο στην τουαλέτα, που ίσως ενθαρρύνεται από το να παίρνεις το τηλέφωνό σου μαζί σου, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων ή σωρών, οι οποίοι είναι εξογκώματα μέσα και γύρω από τον πρωκτό.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το hack που διώχνει τον πονοκέφαλο αμέσως έγινε viral στο TikTok

Ο γιατρός προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων στη συσκευή σου και να μετατρέψει το κινητό σου σε μικροβιακή εστία. Ο ΔρSalhab είπε: «Το σφίξιμο και το παρατεταμένο κάθισμα όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα,σας θέτει σε κίνδυνο να αναπτύξετε αιμορροΐδες που μπορεί να είναι επώδυνες και να αιμορραγούν».

Αν δυσκολεύεσαι και αντιμετωπίζεις δυσκοιλιότητα, ο Δρ Salhap πρότεινε να χρησιμοποιήσεις ένα σκαμνί με σκαλοπάτι, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Μοιράστηκε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να αποφύγεις την ανάπτυξη αιμορροΐδων. Σε βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, εξήγησε: «Πρώτον, συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τις φυτικές σας ίνες με φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση των κινήσεων του εντέρου. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως τα ακτινίδια, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα και, η βιταμίνη C βοηθά επίσης. Μπορείτε πάντα να συμπληρώσετε τις φυτικές ίνες σε σκόνη στο γεύμα σας και στο αγαπημένο σας ρόφημα».

Κάνεις λάθος μπάνιο όλη σου τη ζωή και με αυτή την αλλαγή μπορείς να φαίνεσαι πιο νέα και ανανεωμένη

Προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να "πίνουν άφθονο νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, γιατί αυτό πάει «χέρι-χέρι» με τις φυτικές ίνες. Ο Dr Salhab συνέστησε επίσης άλλα συμπληρώματα, όπως το οξείδιο του μαγνησίου και το κιτρικό μαγνήσιο.

Σε ένα προηγούμενο βίντεο στο TikTok, ένας άλλος γιατρός προειδοποίησε για τη χρήση τηλεφώνων στην τουαλέτα, καθώς μπορεί να κάνει τη συσκευή σας «τόπο αναπαραγωγής βακτηρίων».