Κάνεις λάθος μπάνιο όλη σου τη ζωή και με αυτή την αλλαγή μπορείς να φαίνεσαι πιο νέα και ανανεωμένη

Κάνεις λάθος μπάνιο όλη σου τη ζωή και με αυτή την αλλαγή μπορείς να φαίνεσαι πιο νέα και ανανεωμένη
Pexels

Το TikTok video που θα σε κάνει να αλλάξεις συνήθειες και που αφορά την πρόληψη της γήρανσης του προσώπου. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η έκθεση στο κρύο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των χαμηλών επιπέδων στρες και της καλύτερης ποιότητας ύπνου.

Ας το παραδεχτούμε, σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει παγωμένο μπάνιο ή κρύο ντους, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά οι ειδικοί τονίζουν τη σημαντικότητα του να πλενόμαστε τακτικά με κρύο νερό καθώς θα μπορούσε πραγματικά να βελτιώσει τη συνολική μας υγεία.

8 αριθμοί σού δείχνουν πόσο καλά μεγαλώνεις & η αλλαγή τους μπορεί να σου προσθέσει χρόνια

Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο πέφτει ο υδράργυρος τόσο πιο δύσκολο να μείνουμε μακριά από το καυτό ντους και η ιδέα και μόνο στο να είναι χλυαρό -πόσω μάλλον κρύο το νερό, μάς κάνει να τουρτουρίζουμε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας γιατρού, το να τολμήσουμε να ζήσουμε επικίνδυνα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό δεν θα έχει οφέλη μόνο για το στρες και την καλύτερη ποιότητα ύπνου αλλά και θα μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες.

Ειδικότερα, η Δρ Poonam Desai προτείνει ότι μόλις 11 λεπτά την εβδομάδα έκθεση σε κρύο νερό μπορεί να ενισχύσει το κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του θα μειώσει τις ρυτίδες, θα διατηρήσει τα επίπεδα του στρες χαμηλότερα, θα μειώσει τη φλεγμονή και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τον ύπνο.

Δες την ανάρτηση στο Instagram

https://www.instagram.com/reel/Cyn4qdBrYp4/

Η Αμερικανίδα γιατρός, η οποία μοιράστηκε ένα βίντεο στη σελίδα της στο Instagram είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζατε ότι η έκθεση στο κρύο για σύντομο χρονικό διάστημα έχει πολλά, πολλά οφέλη για την υγεία; Αυτό που εννοώ με το να εκτίθεσαι στο κρύο είναι να κάνεις ένα κρύο ντους ή ένα κρύο μπάνιο για πολύ πολύ λίγο».

Πιο συγκεκριμένα, συνέστησε να το δοκιμάσουμε για 11 λεπτά την εβδομάδα, λέγοντας ότι πρέπει να χωριστεί σε τρεις συνεδρίες των δύο έως τριών λεπτών, ώστε να μην είναι πολύ σκληρό για το σώμα.

Η γιατρός αποκάλυψε επίσης ότι η μέθοδος έχει ένα άλλο πιθανό όφελος καθώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γήρανσης του προσώπου. «Αυτό σημαίνει ότι βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματός μας. Βοηθά επίσης στη μείωση του στρες, στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τον ύπνο μας».

Κι όμως! Ένας κακός ύπνος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα για μέρες

Ολοκλήρωσε το βίντεο λέγοντας: «Αν δεν έχετε δοκιμάσει την έκθεση στο κρύο, προσθέστε αυτή την τακτική οπωσδήποτε στη ρουτίνα σας καθώς έχει πολλά οφέλη για τη συνολική μας υγεία». Ωστόσο, η Desai προέτρεψε τους ανθρώπους να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν δοκιμάσουν αυτή τη νέα ρουτίνα και ειδικότερα τις γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα ή εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για τα οφέλη του κρύου νερού, για παράδειγμα, οι κολυμβητές με κρύο νερό φαίνεται να έχουν λιγότερες λοιμώξεις της ανώτερης αναπνευστικής οδού, κάτι που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται στο κρύο νερό και όχι στο κολύμπι.

Τέλος, η Αμερικανίδα γιατρός, εξήγησε ότι οι επιστήμονες βρίσκονται σε πολύ πρώιμα στάδια για να ανακαλύψουν όλα τα οφέλη του κρύου νερού για την υγεία στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά μια μελέτη διαπίστωσε ότι το κρύο ντους 30 δευτερολέπτων κάθε πρωί για 60 ημέρες θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των ημερών ασθενείας κατά 30%.

pexels-karolina-grabowska-5240786.jpg