Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις κλινοσκεπάσματα για την άνοιξη

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις κλινοσκεπάσματα για την άνοιξη
Pexels

Με τις θερμοκρασίες να αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πιο ζεστές και τις ημέρες να μεγαλώνουν σταδιακά, δεν είναι περίεργο που πολλοί από εμάς ήδη ονειρευόμαστε την άνοιξη.

Με τον πρώτο μήνα της άνοιξης να δίνει πλέον και επισήμως το «παρών», μετράμε ήδη αντίστροφα για να αφήσουμε στην άκρη το ζεστό χειμωνιάτικο πάπλωμα για χάρη μιας πολύ πιο λεπτής κουβέρτα. Ωστόσο, αρκετοί αναρωτιόμαστε πότε να κάνουμε αυτή την αλλαγή, καθώς ενδέχεται να κάνουμε την αλλαγή υπερβολικά νωρίς και να καταλήξουμε να κρυώνουμε. Ευτυχώς ο James Higgins, διευθύνων σύμβουλος της Ethical Bedding, αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία που πρέπει να αλλάξουμε τα κλινοσκεπάσματά μας.

Με βάση στοιχεία που δείχνουν μέσες συνεχείς μεταμεσονύκτιες θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου για τα τελευταία πέντε χρόνια, η Πέμπτη 9 Μαΐου αναδείχθηκε ως η βέλτιστη ημερομηνία για να αλλάξουμε το πάπλωμα και να το αντικαταστήσουμε μεελαφρύτερα κλινοσκεπάσματα. Ο James Higgins είπε: «Όταν εξετάσαμε τα δεδομένα, υπήρχαν μερικοί παράγοντες που κατέστησαν εμφανώς σαφές πότε θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να εξετάσετε την αλλαγή του παπλώματός σας με ένα λιγότερο χοντρό. Πρώτον, παρακολουθώντας τις τάσεις των θερμοκρασιών τα μεσάνυχτα της άνοιξης τα τελευταία πέντε χρόνια, παρατηρήσαμε μια σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας που συμβαίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Επιπλέον, εξετάζοντας την ημερήσια κατανομή της θερμοκρασίας του Μαΐου τα μεσάνυχτα, υπολογίσαμε ότι η 9η Μαΐου είναι η μέση ημερομηνία που είχε σταθερά επαναλαμβανόμενες υψηλότερες θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου τις ημέρες που ακολούθησαν.

Τα προβλήματα ύπνου θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σειρά προβλημάτων ψυχικής υγείας

Με βάση αυτά τα στοιχεία και τα ιστορικά πρότυπα του καιρού, θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να ανταλλάξουν τα κλινοσκεπάσματά τους το δεύτερο Σαββατοκύριακο του μήνα, που θα είναι η Πέμπτη 9 Μαΐου».

Ο James συνέχισε: «Στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, όταν ο καιρός γίνεται σχεδόν ανυπόφορος και τα βράδια άβολα, θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το κανονικό σας πάπλωμα με ένα που προσφέρει έναν πιο δροσερό ύπνο. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να περάσετε όλη τη νύχτα ξύπνιοι, νιώθοντας ιδρωμένοι και παλεύοντας να κοιμηθείτε».

Πέντε τραγικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν πλένεις τα σεντόνια και τα σκεπάσματα κάθε εβδομάδα

Κορυφαίες συμβουλές για τον καλύτερο δυνατό ύπνο

Μην υποτιμάς ποτέ τη σημασία του ποιοτικού ύπνου. Το να λαμβάνεις συστηματικά λιγότερες από τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα είναι ευρέως γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η άνοια.

Για να εξασφαλίσεις μια ξεκούραστη νύχτα, κατανάλωσετην ενέργειά σου όσο περισσότερο μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά χαλάρωσε όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Απόφυγε τους ημερήσιους υπνάκους, καθιέρωσε μια νυχτερινή ρουτίνα και δημιούργησε ένα ήρεμο περιβάλλον ύπνου με στοιχεία όπως κουρτίνες συσκότισης, βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου και άνετα κλινοσκεπάσματα. Απόφυγε τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο και περιόρισε τη βραδινή κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ.

IMG_5244.jpeg