Το πεντάλεπτο κόλπο για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας περιλαμβάνει παγάκια

Το πεντάλεπτο κόλπο για την αντιμετώπιση της  αλλεργικής ρινίτιδας περιλαμβάνει παγάκια
Pexels

Η γύρη είναι το πιο συνηθισμένο αλλεργιογόνο στην εποχική αλλεργική ρινίτιδα και αυτές τις ημέρες έχουμε νιώσει πολύ καλά την παρουσία της.

Η αλλεργική ρινίτιδα ή πυρετός εκ χόρτου είναι η πιο συχνή μορφή μη λοιμώδους ρινίτιδας και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση συμπτωμάτων από τη μύτη και τα μάτια σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα. Η γύρη είναι το πιο συνηθισμένο αλλεργιογόνο στην εποχική αλλεργική ρινίτιδα.

Είναι πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου

Καθώς η άνοιξη έχει κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της φέτος, πολλοί από εμάς φτερνιζόμαστε ή έχουμε φαγούρα στα μάτια μας χάρη στον πολύ γνωστό και ως αλλεργικό πυρετό. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων, μια ειδικός ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια απίστευτα απλή λύση που μπορεί να μας σώσει από την ταλαιπωρία -και περιλαμβάνει αντικείμενα που πιθανώς έχουμε στο σπίτι.

Η σοκολάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά υπάρχει μια παγίδα

Πιο συγκεκριμένα, η Tina Patel, οπτικός φακών επαφής στο Feel Good Contacts, εξηγεί ότι μπορούμε να μειώσουμε δραματικά την ερυθρότητα και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια μας χρησιμοποιώντας μια κρύα κομπρέσα. Για να το κάνουμε αυτό, συνιστά να τυλίξουμε παγάκια σε δύο φακελάκια τσαγιού ή πετσέτες και να τα κρατήσουμε στα κλειστά μάτια μας.

Εάν το κάνουμε για πέντε ή 10 λεπτά, η Patel ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αισθανόμαστε ανακούφιση. «Η χρήση μιας κρύας κομπρέσας για 5-10 λεπτά την ημέρα θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη μείωση του πρηξίματος, της ερυθρότητας και του οιδήματος από τον αλλεργικό πυρετό», είπε και πρόσθεσε, «Αυτό θα προσφέρει γρήγορη και εύκολη ανακούφιση που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το τρίψιμο των ματιών σας».

Πόσο διαρκεί, τέλος πάντων, ένα hangover;

Ο πυρετός εκ χόρτου -ή ρινίτιδα- είναι μια αλλεργία που εμφανίζεται συνήθως από τα τέλη Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο. Συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά υπερβολικά στη γύρη, στη μούχλα και άλλα παρόμοια αλλεργιογόνα στον αέρα.

Εκτός από μια κρύα κομπρέσα, η Patel συμβουλεύει επίσης όσους πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα να φορούν γυαλιά ηλίου έξω για να αποτρέψουν τη γύρη από το να φτάσει στα μάτια όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Το τρίψιμο των ματιών σας απελευθερώνει ισταμίνη, η οποία επιδεινώνει περαιτέρω τα συμπτώματα αλλεργίας. Παράλληλα με αυτό, το τρίψιμο των ματιών σας με βρώμικα χέρια είναι πιθανό να εκθέσει τα μάτια σας σε βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις όπως η επιπεφυκίτιδα ή τα στελέχη, που θα επιδεινώσουν τα συμπτώματα του αλλεργικού πυρετού».

Εάν φοράμε φακούς επαφής, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε και καθημερινούς φακούς. Αν και αόρατα, σωματίδια γύρης μπορεί να κολλήσουν στα ρούχα, τα καπέλα και την επιφάνεια των φακών επαφής. Αυτό μπορεί να συσσωρευτεί στους φακούς, δημιουργώντας έναν απόλυτο εφιάλτη για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Η Patel είπε σχετικά: «Θα ήταν ευνοϊκό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε τους φακούς σας σε καθημερινούς, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε απλά να τους πετάτε μετά από κάθε χρήση, αποτρέποντας τη συσσώρευση αλλεργιογόνων».

Την ίδια ώρα, το NHS συνιστά επίσης σε εκείνους που υποφέρουν από αλλεργίες να αποφεύγουν να κόβουν το γρασίδι, να διατηρούν φρέσκα λουλούδια στο σπίτι, ακόμη και να αφήνουν τα κατοικίδια ζώα έξω, καθώς μπορούν να μεταφέρουν τη γύρη πίσω στους εσωτερικούς χώρους.

«Μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και να σας προτείνουν τις καλύτερες θεραπείες για να βοηθήσουν στα συμπτώματα, όπως: αντιισταμινικές σταγόνες, δισκία ή ρινικά σπρέι και ρινικά σπρέι στεροειδών».

IMG_5965.jpeg