Βακτηρίδια στο γυμναστήριο: πως θα τα αποφύγετε

Βακτηρίδια στο γυμναστήριο: πως θα τα αποφύγετε

Είναι κοινό μυστικό πως στο γυμναστήριο το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη βακτηριδίων, όμως υπάρχει τρόπος να τα αποφύγετε.

Είτε το έχετε σκεφτεί είτε αρνείστε την ιδέα, δυστυχώς το υγρό, ιδρωμένο και ζεστό περιβάλλον του γυμναστηρίου συνιστά τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Μπορείτε, όμως, να προστατευτείτε.

Πρώτα απ' όλα τσεκάρετε καλά το χώρο του γυμναστηρίου πριν την εγγραφή. Ελέγξτε, δηλαδή, ότι καλύπτονται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, αερίζεται επαρκώς και συμβαδίζει με τα δικά σας πρότυπα καθαριότητας. Από κει και πέρα, οι συμβουλές που έχετε να ακολουθήσετε είναι λίγες. Γενικά, μην περπατάτε ξυπόλυτες και χωρίς πετσέτα στη μέση σας στα αποδυτήρια. Το υγρό έδαφος των αποδυτηρίων είναι πρόσφορο για την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ αν δεν φοράτε πετσέτα έχετε την ευαίσθητή σας περιοχή εκτεθειμένη πολύ περισσότερο. Επίσης, στο γυμναστήριο, δυστυχώς, ίσως χρειαστεί να γίνετε λίγο τσιγκούνες, καθώς είναι καλύτερα να κρατήσετε το σαπούνι και το αποσμητικό σας αυστηρά και μόνο για εσάς.

Τέλος, είναι προτιμότερο να μην εμπιστεύεστε τους ψύκτες νερού του γυμναστηρίου και κυρίως να μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας (τον κύριο μεταφορέα μικροβίων) σε τακτά χρονικά διαστήματα και οπωσδήποτε μετά το πέρας της προπόνησής σας.