Πέντε εναλλακτικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τον πόνο

Πέντε εναλλακτικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τον πόνο

Αν η χρήση φαρμάκων δεν είναι δυνατή μπορείτε πάντα να καταφύγετε και σε άλλες μορφές απαλοιφής του πόνου.

Επειδή τα φάρμακα πολλές φορές δεν καταφέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και εναλλακτικές θεραπείες.

Βελονισμός
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει παραπάνω από 30 νοσήματα που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση τους, αλλά γενικά χρησιμοποιείται εναντίον των χρόνιων παθήσεων. Ο βελονισμός στην ασιατική φιλοσοφία σχετίζεται με την ενέργεια, αλλά η ιατρική υποστηρίζει ότι ο λόγος που δουλεύει ενάντια στον πόνο είναι γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες. Αν πάσχετε από πονοκεφάλους, πόνους στη μέση και οστεοαρθρίτιδα μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε και το βελονισμό.

Χειροπράκτες και μασάζ
Η συγκεκριμένη εναλλακτική μέθοδος ενδείκνυται για μυοσκελετικούς πόνους και οι μαρτυρίες των παθούντων το αποδεικνύουν. Αυχενικό σύνδρομο και πόνοι στη μέση μπορούν να μειωθούν σημαντικά αν πάτε σε ένα χειροπράκτη ή κάνετε μασάζ με ένα επαγγελματία.

Ρέικι και διαλογισμός
Αυτές οι θεραπείες που βασίζονται στις ενέργειες μπορούν να δράσουν ενάντια σε διαφόρων ειδών πόνους, αλλά η αποτελεσματικότητα τους δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

Δίαιτα για να ανακούφιση από τον πόνο
Φαγητά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου από αρρώστιες όπως οστεοαρθρίτιδα.

Βοτανοθεραπεία
Ο γιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει για τη δράση των βοτάνων και ποια ενδείκνυνται για την πάθηση που σας βασανίζει. Μη φοβάστε να ρωτήσετε.

Πηγή πληροφοριών:e-algos.com