Έχετε αυπνίες: Για όλα φταίει ο... χώρος σας!

Γωγώ Φούντα
Έχετε αυπνίες: Για όλα φταίει ο... χώρος σας!

Πώς κάποια πράγματα στο υπνοδωμάτιό μας, μας γεμίζουν με στρες

Ως γνωστόν μία τεράστια μερίδα ανθρώπων υποφέρει από αυπνίες. Είναι ίσως από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον, όχι μόνο γιατί καταστρέφεται, η ιερή θα λέγαμε ώρα του ύπνου, αλλά κυρίως γιατί επηρεάζεται και όλη η υπόλοιπη μέρα λόγω της κόπωσης και της νύστας. Έχετε πάει σε γιατρό αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται; Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, για το εν λόγω πρόβλημα να μην ευθύνεται ο οργανισμός σας, αλλά το... δωμάτιό σας! Ας πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα μέσα στον προσωπικό σας χώρο τα οποία σας γεμίζουν με άγχος και στρες με συνέπεια να μην... κλείνετε μάτι!

1. Η τηλεόραση: Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, έπειτα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, να ξαπλώνεις και να παρακολουθείς τηλεόραση, αλλά η συνήθεια αυτή, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, καταστρέφει τον ύπνο σας. Εκτός του ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει η τηλεόραση, κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να μην τον αφήνει να ηρεμήσει, η βία και γενικότερα οι άσχημες εικόνες που υπάρχουν τις βραδινές ώρες στα προγράμματα των καναλιών μας επηρεάζει υποσυνείδητα, με αποτέλεσμα εντέλει, να μένουμε ξάγρυπνοι!

2. Τα χρώματα των τοίχων: Ασχέτως με το αγαπημένο σας χρώμα, η επιλογή του χρώματος του δωματίου σας, θα πρέπει να έχει γίνει με μεγάλη προσοχή. Προτιμήστε λοιπόν γήινα χρώματα όπως το καφέ, το απαλό γκρι και πράσινο, ή το λευκό. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα έντονα όπως πορτοκαλί, κίτρινο ή ροζ καθώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο από το να ηρεμούν το μάτι και κατ' επέκταση το μυαλό.

3. Η ακαταστασία: Κι όμως καλά διαβάσατε! Μπορεί το υπνοδωμάτιο να είναι ένας χώρος προσωπικός και να είμαστε σε θέση να κάνουμε ότι θέλουμε μέσα σε αυτό, αλλά αν τα ρούχα είναι πεταμένα πάνω στο κρεβάτι, το πάτωμα έχει καλυφθεί από παπούτσια και άλλα αντικείμενα και η τελευταία φορά που είδατε το γραφείο σας ήταν την μέρα που το πήρατε, δυστυχώς για εσάς αλλά είστε καταδικασμένοι στην αυπνία. Αν ο χώρος δεν είναι τακτοποιημένος, ή τουλάχιστον όχι αχούρι, προκαλείται νευρικότητα με αποτέλεσμα το μάτι να μένει γαρίδα!

4. Το στρώμα: Μπορεί να σας ακούγεται αστείο, αλλά είναι μία μεγάλη αλήθεια. Αν το στρώμα δεν είναι ιδανικό, δηλαδή ούτε πολύ μαλακό αλλά ούτε και πολύ σκληρό, τότε πιθανότατα να μην κοιμάστε και σαν... πουλάκι! Προτιμήστε την μέση λύση και μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα. Εδώ μιλάμε για την ξεκούρασή σας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να θες να κοιμηθείς και να βουλιάζεις στο στρώμα λες και σε καταπίνει κινούμενη άμμος!

5. Το φως: Πιθανό να σας έχει τύχει με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι για κανένα λόγο δεν μπορούν να κοιμηθούν στο απόλυτο σκοτάδι! Αν ωστόσο εσείς δεν είστε από αυτούς, καλά θα κάνετε να προσέξετε πολύ το φωτισμό του δωματίου σας. Αντί λοιπόν για λάμπες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κεριά χωρίς φλόγα τα οποία έχουν πολύ διακριτικό φως και φυσικά δεν διαταράσσουν τον ύπνο. Γιατί κακά τα ψέματα, αν χρειαστεί να πάτε τουαλέτα είναι κρίμα να σκουντουφλάτε πάνω στα έπιπλα!

Διαβάστε επίσης:

Φοβάμαι να επισκεφτώ τον οδοντίατρο, υπάρχει λύση;

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στον Δήμο Πειραιά: Ένα δώρο ζωής για κάθε γυναίκα

Δεν μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί;