Τα 4 βασικά tips για να αντιμετωπίσετε τις ημικράνιες

Τα 4 βασικά tips για να αντιμετωπίσετε τις ημικράνιες

Με ρέγουλα καφεΐνη: Η πολλή καφείνη μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ημικρανική κρίση. Περισσότερα από 300mg καφεΐνης την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Προσπαθήστε να πίνετε λιγότερους καφέδες ή αλλάξτε σε ντεκαφεινέ. Να θυμάστε πως και η σοκολάτα, το τσάι αλλά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, περιέχουν καφεΐνη.

Μασήστε πιπερόριζα: Σύμφωνα με μελέτες όταν κάποιος μασάει ωμή πιπερόριζα (ginger) καταπραΰνεται η ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα που συχνά συνοδεύουν την κρίση. Μάλιστα, η πιπερόριζα καταστέλλει τη δράση των προσταγλανδινών, μίας ομάδας ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας μια ημικρανική κρίση.

Προσέξτε το σάκχαρό σας: Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί αιτία ημικρανίας επειδή προκαλεί αύξηση της πίεσης. Να τρώτε κάθε 4 ώρες και να μην μένετε πάνω από 12 ώρες νηστικοί. Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως φρούτα, λαχανικά και λίγων λιπαρών ή άπαχο γιαούρτι και τυρί. Αντιθέτως, να αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Καταναλώστε πρωτεΐνες: Έρευνες έδειξαν ότι πολλοί πάσχοντες έχουν στον εγκέφαλό τους χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Προκειμένου να τα αυξήσετε, φάτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτείνες όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα γαλακτοκομικά, οι μπανάνες, τα φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.