Σου αρέσουν η μόδα, οι ίντριγκες και το σασπένς; Ώρα να διαβάσεις το βιβλίο «The house of Gucci»!

Σου αρέσουν η μόδα, οι ίντριγκες και το σασπένς; Ώρα να διαβάσεις το βιβλίο «The house of Gucci»!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο χώρος της μόδας με τη λάμψη, τα όμορφα υφάσματα, τα μοναδικά σχέδια και τα φανταχτερά του χρώματα, με καθήλωνε.

Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούσαν και έβλεπα ή διάβαζα για τα fashion trends της εκάστοτε σεζόν, συνειδητοποιούσα πως πέρα από το κάθε στυλ ή το fashion brand με το οποίο ταυτιζόμουν, ήταν σημαντικό να γνώριζα και την ιστορία πίσω από αυτό, για να μπορούσα να το υποστηρίξω καλύτερα. Και όταν μιλάμε για ιστορία της μόδας, φυσικά δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε αυτόματα τον ιταλικό οίκο μόδας Gucci!

Αν είσαι σινεφίλ ή αν απλώς λατρεύεις τη Lady Gaga, λοιπόν, τότε πιθανότατα έχεις ακούσει για την ταινία του Ridley Scott «House of Gucci» με τη διάσημη τραγουδίστρια και τον γοητευτικό Adam Driver, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα στους κινηματογράφους. Ωστόσο, επειδή καμία ταινία δεν μπορεί να αποτυπώσει ή να σου αποκαλύψει επαρκώς τα πάντα γύρω από μία ιστορία -ειδικότερα όταν περιλαμβάνει ίντριγκες, ενδοοικογενειακές διαμάχες, απιστίες και μία δολοφονία- τότε πριν πας στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις το βιβλίο «Τhe house of Gucci» από τις εκδόσεις Έσοπτρον, στο οποίο έχει βασιστεί η ταινία -και οφείλω να ομολογήσω πως με καθήλωσε, από τις πρώτες κιόλας σελίδες!

Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, διότι παρακάτω έχω συγκεντρώσει τρεις λόγους που θα σε κάνουν να σπεύσεις να πάρεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, φέτος το φθινόπωρο.

#1 Γιατί η μόδα «πρωταγωνιστεί» σε κάθε πτυχή της ζωής μας

Η μόδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μας απασχολεί σε σημαντικό βαθμό, είτε πρόκειται για τα outfits που επιλέγουμε για το γραφείο, είτε για τα ρούχα που προτιμούμε για τις after work εξόδους μας και τις πιο χαλαρές μας στιγμές. Κάνοντας, λοιπόν, αυτήν τη συνειδητοποίηση κάπου στα 18 μου χρόνια, αποφάσισα να αποκτήσω μία πιο σφαιρική εικόνα γύρω από τον κόσμο της μόδας μέσα από ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και περιοδικά που «αποκρυπτογραφούσαν» κατά κάποιον τρόπο τις κορυφαίες τάσεις και τους πιο σπουδαίους οίκους μόδας. Και φυσικά, από τις αναζητήσεις και τα «μαθήματά» μου σχετικά με τον χώρο της μόδας, δεν έλειπε ο οίκος Gucci, η ιταλική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1921 και ειδικευόταν αρχικά σε δερμάτινα είδη πολυτελείας. Την πραγματική αλήθεια για την ιστορία του οίκου, βέβαια, έμελλε να τη μάθω μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, όταν διάβασα το βιβλίο «Τhe house of Gucci».

gucci

#2 Ανακαλύπτοντας πώς το όραμα και η απληστία «έχτισαν» και «γκρέμισαν» μία αυτοκρατορία

Ενδεχομένως λίγοι είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον ιταλικό οίκο μόδας Gucci. Ωστόσο, ακόμη πιο λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν -τουλάχιστον μέχρι προσφάτως- μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αληθινής ιστορίας πίσω από αυτή τη θρυλική οικογένεια. Όπως έγραψε, άλλωστε, και η Wall Street Journal, με αφορμή το βιβλίο «Τhe house of Gucci» της Sara Gay Forden, «ο οίκος των Gucci είναι ένα διεισδυτικό χρονικό της ανόδου και πτώσης μίας οικογενειακής επιχείρησης και δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και οι μεγάλες, επιτυχημένες οικογενειακές φίρμες δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς επαγγελματική διαχείριση και εξωτερικά κεφάλαια -και πώς οι προσωπικότητες των απογόνων των ιδρυτών μπορούν να καταστρέψουν ό,τι δημιουργήθηκε». Και αν αυτή η περιγραφή δεν είναι από μόνη της αρκετή για να σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις το βιβλίο, τότε τι είναι;

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο ρίχνει «φως» στις άγνωστες πτυχές της αυτοκρατορίας Gucci και στη δολοφονία του Maurizio Gucci, αποκαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από την πιο μυθική οικογένεια στον χώρο της μόδας! Αν διερωτάσαι, λοιπόν, πώς η αυτοκρατορία Gucci δημιουργήθηκε με όραμα, τόλμη, πάθος και επιχειρηματικό μυαλό και «έπεσε» με ίντριγκες, ενδοοικογενειακές διαμάχες, αρκετή απληστία, αγωγές, ύπουλες εξαγορές, απιστίες και μία δολοφονία, τότε το έργο της Sara Gay Forden θα σε συνεπάρει σε έναν άγνωστο κόσμο, γεμάτος σασπένς.

gucci1

#3 Γιατί θα μας κάνει να απολαύσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα την ταινία

Ακόμη και αν δεν συνηθίζεις να περνάς τις διακοπές σου «χωμένη» σε ένα βιβλίο, δίπλα από το τζάκι σε κάποιο σαλέ ενός χειμερινού προορισμού, αυτό το βιβλίο ήρθε για να αλλάξει τις συνήθειές σου. Γιατί μπορεί η πολυαναμενόμενη ταινία «House of Gucci», στην οποία πρωταγωνιστεί η Lady Gaga, στον ρόλο της εκδικητικής χήρας, να είναι το απόλυτο γεγονός για τους φαν της μεγάλης οθόνης, ωστόσο, οι λεπτομερείς περιγραφές και τα βαθυστόχαστα συναισθήματα που αναδύονται από το βιβλίο, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις εκφάνσεις της ταινίας.

Με λίγα λόγια, αν είσαι έτοιμη να παρακολουθήσεις την καθηλωτική καταγραφή της ανόδου, της πτώσης και της αναγέννησης της δυναστείας Gucci, οφείλεις πρώτα από όλα να αφεθείς στις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου των εκδόσεων Έσοπτρον, στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς, σύμφωνα με τον Economist, το οποίο μιλάει για τη μεγάλη αγάπη, την υψηλή ραπτική, τις επιχειρηματικές και οικογενειακές αξίες. Είναι αναμφισβήτητα μια ιστορία με καυτό ταμπεραμέντο, όπου οι μοίρες των ανθρώπων, η ανάπτυξη της φίρμας Gucci και, φυσικά, η αγάπη είναι… πονηρά συνυφασμένες.

gucci2

Μπορεί να ακούς συχνά, λοιπόν, τη φράση «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο, χάρη στη συγγραφική ματιά της Sara Gay Forden, θα σε βάλει στα παρασκήνια της δίκης γύρω από το συγκλονιστικό αυτό έγκλημα και θα σου αποκαλύψει τα πάθη και τις αδυναμίες της μεγαλύτερης οικογένειας της μόδας στην εποχή μας, δίνοντάς σου την επιλογή να αποφασίσεις αν η δόξα και το χρήμα, αξίζουν τελικά την οποιαδήποτε θυσία. Άρχισε να διαβάζεις το «Τhe house of Gucci» σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείς!