Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε σινεμά

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε σινεμά

Στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival αγαπημένα σημεία του κέντρου γίνονται «αίθουσα» προβολής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εγκαινίασε το 1ο Athens Open Air Film Festival στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό την επανασύνδεση του πολίτη με το καθημερινό του περιβάλλον και την επανοικειοποίησή του πανέμορφου αστικού τοπίου, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες της πόλης.

Η πρεμιέρα του νέου φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την προβολή της ταινίας «Go West», για την οποία ο Κωνσταντίνος Βήτα ανέλαβε να συνθέσει, ειδικά, καινούρια μουσική. H συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή.


Τετάρτη 20/07/2011
Πλατεία Αγίας Ειρήνης/ «A Space Story»
Από τον Μελιές ως τον Μαν Ρει, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Άγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».

Πέμπτη 21/07/2011
Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος/ «Νινότσκα»
Η πρώτη και μοναδική κωμωδία της Γκρέτα Γκάρμπο, σκηνοθετημένη από τον Ερνστ Λιούμπιτς, σε μια αποκλειστική προβολή, κάτω απ' τ' αστέρια του Αττικού Ουρανού.

Τρίτη 26/07/2011
Οδός Αρεοπαγίτου (μετά το Μουσείου Ακρόπολης)
Προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος. «Τι έκαναν πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ»;

Τετάρτη 27/07/2011
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά. Γουονγκ Καρ Βάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον κ.α. σε κινηματογραφικές απόπειρες άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Πέμπτη 28/07/2011
Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ)
Προβολή ταινίας έκπληξης και συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής θεματικής, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.