5 spots για να φας brunch αυτή την Κυριακή

Ερμιόνη Σαρρή
5 spots για να φας brunch αυτή την Κυριακή

... όχι μόνο στο Κέντρο της Αθήνας!

Όχι brunch δεν είχα στο χωριό μου αλλά το έμαθα κατά τα φοιτητικά μου χρόνια στο Λονδίνο. Βλέπεις εκεί το Σαββατόβραδο δεν έληγε γύρω στις έξι με επτά τα ξημερώματα οπότε τις Κυριακές τα ''λέγαμε'' για brunch. Breakfast και Lunch το οποίο και έχουμε αγαπήσει τα τελευταία δύο χρόνια και στην Ελλάδα.

Πού μπορείς να πας αυτή την Κυριακή με την παρέα σου; Ποια είναι τα brunch-άδικα που θα σε προκαλέσουν να ανεβάσεις το πιάτο σου στο instagram με το ανάλογο hashtag (#brunchtime);

Οhh, boy- Παγκράτι

Γενικώς το Παγκράτι αρχίζει ξανά και γίνεται το αγαπημένο spot των Αθηναίων και ειδικώς το «ohh boy» σερβίρει ένα από τα πιο ωραία banofee που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Πληκτρολόγησε στο gps σου Αρχελάου 32 και η τοποθεσία αυτή δεν θα σε αφήσει νυστική.


https://www.instagram.com/p/

Oh mama- Γλυφάδα

Όσο ακόμα ο καιρός είναι σύμμαχός μας, σαν φτάσεις στο oh mama θα νομίζεις πως πρόκειται να φας brunch στο σπίτι της κολλητής σου. Ένα παλιό αρχοντικό είναι πλέον ένα από τα πιο talk of the town spots των Νοτίων Προαστίων. Στον κατάλογο βρίσκονται ιδιαίτερα πίατα με αβγά, μπέικον, σάντουιτς, pancakes και... coktails (λίγο αλκοόλ επιτρέπεται, βρε παιδί μου).


https://www.instagram.com/p/

Passepartout- Κολωνάκι

Μετά την κυριακάτικη βόλτα σου στον Λυκαβηττό, κατηφόρισε σε κάποιο τραπέζι του passepartout και γνώρισε την πρωινή μαγεία της Σκουφά. Αλμυρά πιάτα με αβγά, burgers μέχρι και αλμυρά pancakes δε θα σε αφήσουν να σηκωθείς από το τραπέζι μέχρι το απόγευμα (όπου και ξεκινούν τα parties). Oι non alcohol μπορούν να δοκιμάσουν κάποιον χυμό ενώ οι '' a drink, please'' έχουν να επιλέξουν από μία τεράστια λίστα κρασιών και cocktails. Στα bonus tip είναι η chill out μουσική από τις 12 το μεσημέρι και μετά.


https://www.instagram.com/p/

Brokies MoodBar- Κάντζα

Εσύ το κορίτσι των ανατολικών (ή βορειοανατολικών) προαστίων (εδώ σηκώνω χέρι και εγώ) που δεν θες να οδηγήσεις για πάνω από δεκαπέντε λεπτά για να φας brunch, παρακαλείσαι να οδηγείς προς το brookies. Σαλάτες, σάντουιτς, burgers και άλλα πολλά. Bonus tip, η πίτσα.


https://www.instagram.com/p/

Different Beast- Κηφισιά

Ένα μαγαζί που θα θες να επισκέπτεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς θυμίζει κάτι από εξωτερικό. Μικρό, cosy και με απίστευτα πιάτα αλμυρά και γλυκά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχεις δει μέσα από το instagram κάποιας φίλης σου καθώς άθελά του σε προδιαθέτει να φωτογραφίσεις κάθε του γωνία και κάθε του σερβίτσιο. Απλά μην σε παρασύρει το post, γιατί και το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό. Bonus tip (για φάγωμα και Instagram photo) το dutch baby pancake.


https://www.instagram.com/p/