Γιατί το Master Chef είναι η νέα-ΈΝΟΧΗ-εμμονή μας;

Γωγώ Φούντα
Γιατί το Master Chef είναι η νέα-ΈΝΟΧΗ-εμμονή μας;

Εσύ βλέπεις Master Chef; Εγώ ναι!

Θυμάσαι που υπήρχε κάποτε στην τηλεόραση, προ κρίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου, ένας διαγωνισμός μαγειρικής που λεγόταν Master Chef; Είναι το πρόγραμμα που μετέτρεψε τον Άκη Πετρετζίκη από απλό όμορφο αγόρι σε huge star της κουζίνας και μας έμαθε φράσεις όπως « Ακούω τη ντομάτα» και «Διαχειρίζομαι μία μοσχαρίσια ουρά». Είναι το πρόγραμμα που έκανε συνώνυμο της μαγειρικής το τατουάζ και το επάγγελμα του σεφ πιο σέξι και επίκαιρο από ποτέ!

Αυτό παλιά, γιατί φέτος δεν παρακολουθούμε Master Chef, αλλά ένα απίστευτα σκληροπυρηνικό reality show το οποίο μας έχει γίνει εμμονή. Ξεκινώντας πέρυσι δειλά δειλά το comeback του κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και κυρίως την αγάπη των γυναικών, λόγω των κριτών Σωτήρη Κοντιζά και Πάνου Ιωαννίδη. Η φετινή προσθήκη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου-ο οποίος αντικατέστησε το Δημήτρη Σκαρμούτσο-φαίνεται ότι απογείωσε την τριάδα, η οποία λύνει και δένει, πάντα με τη συμμετοχή των… απίθανων (πάρτο όπως θέλεις αυτό παικτών).

Και προχωράμε στα υπέροχα φυντάνια, τα οποία πραγματικά δεν ξέρω αν είναι πιο ταλαντούχα από τις άλλες χρονιές, αλλά είναι όλα τους μικρά τηλεοπτικά διαμαντάκια! Διότι φίλες και φίλοι, καλοί μάγειρες υπάρχουν, αλλά απ’ ότι φαίνεται, ακόμα κι αυτοί είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις, με πρώτο και καλύτερο το Χρήστο Γλωσσίδη. Ταλαντούχος, με απίστευτη ευφράδεια λόγου, ολίγον διπρόσωπος και έτοιμος να σε ξεσκίσει στο επόμενο δευτερόλεπτο. Χαρακτηριστικά που τον έχουν φέρει πολύ κοντά με τον Τζώρτζη, ο οποίος ξεκίνησε ως ήσυχο παιδάκι, και έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη λέρα του διαγωνισμού. Πρώτη το παρατήρησε η μικροκαμωμένη φωνακλού Γωγώ, η οποία βγήκε και ξαναμπήκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών. «Άφησα την παλιά Γωγώ πίσω μου», δήλωσε, ενώ όταν βγήκε προτεινόμενη μαζί με τον άσπονδο φίλο της, είπε χαιρέκακα «Το θέμα είναι προσωπικό. Είμαι εδώ για να διώξω τον Τζώρτζη». Είναι ακριβώς η στιγμή που κάνεις τούμπα από τη χαρά και ευχαριστείς τη ζωή που έριξε στο διάβα σου αυτό το αστεράκι.



Αν νομίζεις όμως ότι τα ευτράπελα σταματούν εδώ, κάνεις μεγάλο λάθος! Ο Σελίμ αποχωρεί γιατί το πιάτο της ραστοφόρου Ηλέκτρας ήταν εξαιρετικό-το πιάτο ανήκε αποκλειστικά στον εξώστη κάτι το οποίο ήταν πασιφανές-ενώ η ατάκα του Κοντιζά: «Ναι αλλά κρίνουμε το πιάτο γευστικά και πρέπει να φύγει ο Σελίμ» ξεσήκωσε αντιδράσεις. «Πάτε καλά κύριε Κοντιζά μου»; Η κοπέλα είναι μαριονέτα (ακούστηκε κι αυτό). Αναμφισβήτητα η επόμενη που πρέπει να αποχωρήσει αν θέλουμε να μην πάθουν ζημιά τα νεύρα μας, αν και κάτι μας λέει ότι πάλι θα κάνει ένα φανταστικό πιάτο-για το οποίο εκείνη θα μιλήσει γεμάτη ανετίλα ότι ήταν ακόμα μία πρόκληση-και φυσικά θα παραμείνει στο διαγωνισμό γιατί γευστικά το αποτέλεσμα ήταν ανώτερο. Με λίγα λόγια ακόμα και τον Gordon Ramsay να είχε απέναντί της, η Ηλέκτρα με 5 κινήσεις ματ της τελευταίας στιγμής, θα τον έβγαζε έξω τον άσχετο!





Το καλό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο η Ηλέκτρα εκεί μέσα, αλλά και φανταστικές προσωπικότητες που όντως ξέρουν να μαγειρεύουν. Ο Τιμολέων για παράδειγμα έχει μπει στο παιχνίδι απλά για να κερδίσει πατώντας επί πτωμάτων-όλα αυτά με την αλλόκοτη φωνή του και τις σπαστικές κινήσεις με τα χέρια-όπως και ο Αργύρης ο οποίος παλεύει μόνος του να κρατήσει μία κάποια διακριτικότητα. Επίσης απολαυστικά είναι και τα on των παικτών, οι οποίοι ενώ στο ένα πλάνο βοηθούν τον προτεινόμενο, την ίδια στιγμή τον κράζουν με τα χειρότερα λόγια (πεθαίνω), ενώ πλέον έχουν απελευθερωθεί τόσο πολύ που η χειροδικία θα συμβεί στα επόμενα 5 επεισόδια (με έναν πρόχειρο υπολογισμό).



Ας μην ξεχνάμε επίσης την κίνηση ματ να ξαναμπούν μέσα παλιοί παίκτες-και η Μάγκυ η οποία είχε αποχωρήσει ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ- και η οποία είναι η επόμενη που θα θυσιαστεί στο βωμό της τηλεθέασης, ενώ ο μοναδικός συμπαθής Χαράμπελος, δεν κατάφερε να κάνει ολική επαναφορά!

Μέχρι στιγμής έχει αποχωρήσει ο Μάριος (ναι πάλι), ενώ παραμένουν κάτω από την ίδια στέγη Τζώρτζης και Γωγώ δημιουργώντας μας τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Σάββας ο οποίος κρατάει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, ενώ παντελώς αδιάφορος είναι ο Γιώργος Φασιλής ο οποίος δεν έχει βρίσει κανέναν μέχρι τώρα.

Και τώρα μία έκκληση: Γίνεται να συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβρη; Τόσο θα μου πάρει για να μάθω να μπλανσάρω σωστά τη ντομάτα.