2 tips, που μπορείς να ακολουθήσεις, για να κρατήσεις καλούς φίλους δίπλα σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 tips, που μπορείς να ακολουθήσεις, για να κρατήσεις καλούς φίλους δίπλα σου

Γιατί τι πιο σημαντικό από αυτό υπάρχει στη ζωή μας;

«Τα αδέρφια είναι οι φίλοι που επιλέγουμε» λέει ένα γνωμικό και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με κάτι. Οι φίλοι είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μας και δεν θα σε πιστέψουμε, εάν μας πεις πως δεν έχεις έστω μία καλή φίλη στη ζωή σου. Δεν έχουν βγει τυχαία τόσα γνωμικά για τους φίλους βλέπεις.

Είναι αυτοί που μπορείς να στηριχτείς πάνω τους σε μία δύσκολη στιγμή, που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις όταν είσαι στις μαύρες σου και που θα έχεις δίπλα σου μια ζωή. Πώς μπορείς όμως να κρατήσεις τους φίλους σου κοντά σου;

Αυτό το είδες; Μπορεί να ξέχασα να χαμογελώ μα κατάλαβα πως δίπλα μου είχα φίλους

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, κι εμείς έχουμε 2 tips που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα.

#1. Βρες χρόνο γι’ αυτούς
Οι φίλοι για να υπάρχουν δίπλα σου χρειάζονται χρόνο. Πραγματικό χρόνο για να μπορούν να σε βοηθήσουν όποτε χρειαστείς κάτι, και για να μπορέσεις κι εσύ να δώσεις την αντίστοιχη βοήθεια αν σε χρειαστούν. Οι φίλοι δεν είναι μόνο όταν τους θυμάσαι, χρειάζονται κάθε μέρα την στήριξή σου, για να αντέξουν στον πέρασμα του χρόνου. Φρόντισε πάντα λοιπόν να έχεις λίγο κενό στο πρόγραμμα σου για να ανταλλάξετε μία- δύο κουβέντες και να πείτε τα νέα σας. Είναι αρκετό.

#2. Θέσε και σεβάσου τα όρια
Το γεγονός πως έχεις μία καλή φίλη, δεν σημαίνει πως είναι «κτήμα» σου, και μπορείς να την ενοχλείς ανά πάσα ώρα και στιγμή ακόμη και για ασήμαντο λόγο. Θέσε κάποια όρια στη φιλία σας (σχετικά με τις ώρες επικοινωνίας σας και όχι μόνο) και σεβάσου αυτά τα όρια. Το ίδιο φυσικά θα κάνει και εκείνη. Το σημαντικό σε μία φιλία είναι να υπάρχει αλληλοκατανόηση και σεβασμός.

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα και σε συνδυασμό πάντα με την δική σου κρίση και τον δικό σου χαρακτήρα, τότε θα δεις πως αυτοί που έχεις επιλέξει για να έιναι φίλοι σου, θα είναι εκεί για πάντα.

Διάβασε ακόμη: Πώς να ακυρώσεις τα πλάνα σου τελευταία στιγμή, χωρίς να εκνευρίσεις τις φίλες σου