3 τρόποι να χαλαρώσεις το βράδυ πριν ταξιδέψεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι να χαλαρώσεις το βράδυ πριν ταξιδέψεις

Γιατί ποιος δεν αγχώνεται όταν μπαίνει σε αεροπλάνο;

Εάν είσαι και εσύ από τα άτομα που το ταξίδι με αεροπλάνο τους προκαλεί τρομερό άγχος και δεν μπορείς να κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ, σε νιώθουμε. Ανήκουμε κι εμείς –και οι περισσότεροι- σε αυτήν την κατηγορία οπότε μπορούμε να καταλάβουμε την ανησυχία σου. Είμαστε όμως εδώ για να το λύσουμε μαζί σου και να το αντιμετωπίσουμε.

Πώς; Κάνοντας τρία πολύ απλά πράγματα, που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και γιατί όχι και να κοιμηθείς.

Πήγαινε για τρέξιμο

Το να κάνεις κάποιου είδους γυμναστική για μερικές ημέρες μπορεί να σε βοηθήσει θετικά. Αφενός θα κάνεις καλό στην υγεία σου, αφετέρου θα σε κουράζει τόσο, που θα πέφτεις για ύπνο και θα κοιμάσαι σαν πουλάκι. Θα ξεχάσεις και το άγχος και ό,τι άλλο σε απασχολεί. Το νου σου στο ξυπνητήρι μην χάσεις την πτήση όμως έτσι;

Χρησιμοποίησε λεβάντα

Η λεβάντα και το έλαιο λεβάντας είναι ιδανικά για να καταπραΰνεις το άγχος σου, και αυτό επειδή είναι ένα κατευναστικό βότανο. Είτε τη βρεις σε potpourri ή φρέσκια ή ακόμα και αιθέριο έλαιο λεβάντας, απλά μύρισε τη και νιώσε την ηρεμία που σου προσφέρει.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις, από ένα ζεστό ζεστό μπάνιο με πολλές φυσαλίδες (aka αφρόλουτρο). Ρίξε στη γεμάτη με ζεστό νερό μπανιερα το αγαπημένο σου αφρόλουτο, βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική και άφησε τον εαυτό σου να βυθιστεί και να καθαρίσει το κεφάλι σου. Μετά θα νιώθεις υπέροχα και απολύτως ήρεμη!

Δες ακόμη: Να σε ποια θέση πρέπει να κάθεσαι στο αεροπλάνο, ανάλογα με το τι επιβάτης είσαι