Να σε ποια θέση πρέπει να κάθεσαι στο αεροπλάνο, ανάλογα με το τι επιβάτης είσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να σε ποια θέση πρέπει να κάθεσαι στο αεροπλάνο, ανάλογα με το τι επιβάτης είσαι

Επιτέλους ας μας πει κάποιος υπεύθυνα

Κάθε φορά που προγραμματίζεις ένα ταξίδι κι έρχεται η ώρα του online check-in και της επιλογής θέσης σε ταλανίζει το ίδιο ερώτημα, ποια θέση να επιλέξεις για να κάτσεις. Παράθυρο ή διάδρομο; Μπροστά, πίσω ή στη μέση; Μήπως η μεσαία θέση είναι καλύτερη από όλες; Ή μήπως καλύτερα να επιλέξεις θέση κοντά στην έξοδο κινδύνου;

Σταμάτα να αναρωτιέσαι και να παιδεύεσαι, γιατί μία αεροσυνοδός έχει για εσένα όλες τις απαντήσεις στην ερώτησή σου. Η ιδανική θέση για εσένα στο αεροπλάνο, εξαρτάται από το τι είδους επιβάτης είσαι.

#1. Εάν θες να έχεις θέα…
Τότε φυσικά και κλείνεις παράθυρο, το οποίο εκτός από θέα σου προσφέρει και «άνεση» εάν σκοπεύεις να κοιμηθείς. Στο παράθυρο μπορείς να ακουμπήσεις στο πλάι εάν νυστάξεις κι έτσι ο διπλανός σου θα σε ευχαριστεί που δεν θα στηρίζεσαι πάνω στον ώμο του. Επιπλέον δεν θα σε ενοχλεί κανείς κάθε φορά που θα θέλει να πάει τουαλέτα ή που θα τεντώνεται στους διαδρόμους.

#2. Εάν ξέρεις πως θα χρησιμοποιείς συχνά την τουαλέτα…
Ασυζητητί επιλέγεις θέση στον διάδρομο, αφού θες να σηκώνεσαι συχνά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ενοχλείς τους συνεπιβάτες σου κάθε φορά που θα σηκώνεσαι. Για μεγαλύτερη άνεση μπορείς επίσης να κλείσεις θέση που βρίσκεται κοντά στις τουαλέτες.

Δες ακόμη: Ταξιδεύεις κι έχασες το διαβατήριο σου; Να τι ακριβώς πρέπει να κάνεις

#3. Εάν αρρωσταίνεις εύκολα…
Απέφυγε τις θέσεις δίπλα σε πόρτες ή εξόδους κινδύνου. Από αυτές τις εξόδους ο κρύος αέρας μπαίνει μέσα στο αεροσκάφος, ξέρεις για πόσα μείον μιλάμε. Αν και προσφέρουν άπειρη άνεση και χώρο για τα πόδια σου δεν είναι κατάλληλες για εσένα που αρρωσταίνεις εύκολα.

#4. Εάν είσαι φαν του φαγητού…
Κάθισε σε θέση στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, προκειμένου να παίρνεις άμεσα φαγητό, ροφήματα ή snacks. Οι αεροσυνοδοί αναφέρουν πως συνήθως ξεκινούν τη διανομή φαγητού από το μπροστινό μέρος, κάνοντας έτσι τις θέσεις αυτές ιδανικές για κάθε επιβάτη.

Τώρα λοιπόν ξέρεις τι να κάνεις στο επόμενο check-in σου.

Διάβασε και αυτό: Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς μέσα σε μία πολύωρη πτήση