Βιταμίνη D και τον χειμώνα; Δες τέσσερις προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Βιταμίνη D και τον χειμώνα; Δες τέσσερις προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς

Για πού θα κλείσεις εισιτήρια φέτος;

Είναι αλήθεια πως ο χειμώνας ενδείκνυται για ταξίδια μακρινά εντός ή και εκτός Ελλάδας, όταν θέλεις να δεις μπόλικο χιόνι και όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Τι γίνεται όμως με εσένα που θέλεις βιταμίνη D και τον χειμώνα και λατρεύεις τον ήλιο; Μην ανησυχείς γιατί υπάρχουν μέρη που μπορείς να επισκεφθείς αυτόν τον χειμώνα, τα οποία είναι πολύ ζεστά και ο ήλιος σου δίνει όλη τη βιταμίνη D που θέλεις.

Εσύ το μόνο που έχεις είναι να φτιάξεις βαλίτσα και να βγάλεις εισιτήρια για κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς.

Bali, Ινδονησία

Ας ξεκινήσουμε με ένα μέρος που μοιάζει με τον παράδεισο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο: το Μπαλί της Ινδονησίας. Είτε είσαι σε διάθεση να χαλαρώσεις σε μια παραλία με λευκή άμμο, να δεις τα μαγευτικά σχέδια που δημιουργούνται στον ορίζοντα, να ξεκινήσεις snorkeling ή να σερφάρεις είναι το ιδανικό μέρος. Είναι περιτριγυρισμένο από ορεινές εκτάσεις ορυζώνων, πράσινους λόφους και ηφαίστεια, και κάνουν το σκηνικό των διακοπών σου πραγματικά συναρπαστικό.

Μέγιστη θερμοκρασία: 22 °C
Παρόμοιος προορισμός: Aruba

Palm Springs, California

Το να πηγαίνεις στο Palm Springs στη μέση του χειμώνα μοιάζει σαν τη ζεστή αγκαλιά που έψαχνες. Αυτή η περιοχή της Νότιας Καλιφόρνια λειτουργεί επίσης ως μέκκα για τους λάτρεις του μεσαιωνικού-σύγχρονου σχεδιασμού, με απίστευτα καταστήματα με αντίκες και υπαίθριες αγορές. Το τοπίο είναι ένα από τα πιο φωτογενή στον κόσμο.

Μέγιστη θερμοκρασία: 22°C
Παρόμοιος προορισμός: Los Angeles

Σεϋχέλλες

Έχεις δει ποτέ πιο όμορφα νερά και σχηματισμούς βράχων πιο μαγικούς και αλλόκοτους; Θα κάναμε τα πάντα αν μπορούσαμε να μπούμε μέσα στην οθόνη του υπολογιστή και να προσγειωθούμε σε αυτά τα ήρεμα νερά. Τοποθετημένη μεταξύ της Μαδαγασκάρης και της Κένυας, αυτή η σειρά νησιών είναι πραγματικά ένας ονειρικός προορισμός.

seyheles

Μέγιστη θερμοκρασία: 27°C
Παρόμοιος προορισμός: Φιλιππίνες

Χονολουλού, Χαβάη

Τοποθετημένη στη νότια όχθη του νησιού Oahu, η μεγαλύτερη πόλη της Χαβάης είναι επίσης ένας παράδεισος. Οι πολυάριθμοι φοίνικες, η παραλία Waikiki και ο κοντινός κρατήρας Diamond Head έχουν δώσει στην παραλιακή πόλη της Χονολουλού άλλη διάσταση. Υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες και ιστορικές εκδρομές και είναι εύκολο να εξερευνήσεις και τα άλλα μέρη του νησιού εάν νοικιάσεις αυτοκίνητο (τοπικό μυστικό: επισκέψου την παραλία Lanikai).

Μέγιστη θερμοκρασία: 27°C
Παρόμοιος προορισμός: Γαλλική Πολυνησία

Στη gallery παρακάτω θα δεις και άλλους προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς μέσα στο χειμώνα, εάν δεν θες να πας κάπου με μπόλικο χιόνι.

Διάβασε ακόμη: 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ταξιδεύεις