6 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ταξιδεύεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ταξιδεύεις

Πότε είναι το επόμενο ταξίδι σου;

Οι γιορτές είναι πια έναν μήνα μακριά μας και τα σχέδια για τα ταξίδια πριν την αλλαγή του χρόνου έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται με τη παρέα σου (ή τον σύντροφό σου). Αν πάλι σκοπεύεις να ταξιδέψεις μόνη σου να ξέρεις πως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, και ενδεχομένως να περάσεις και πολύ καλύτερα από το να ήσασταν πολλά άτομα μαζί. Το παν σε ένα ταξίδι για να περάσεις καλά, είναι να βρεις το «κρυμμένο κλειδί» της εκάστοτε χώρας που πας (εάν είναι εκτός Ελλάδος) και να ξεκλειδώσεις τα σωστά σημεία που πρέπει να δεις.

Το τι πρέπει ακριβώς να κάνεις σε κάθε ταξίδι θα το δεις λίγο παρακάτω, και πίστεψε μας, είναι τα σημεία κλειδιά που πρέπει να γνωρίζεις για κάθε ταξίδι που κάνεις. Πάρε ένα χαρτί λοιπόν και σημείωσε τα έξι πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ταξιδεύεις.

Δες ακόμη: 3 τρόποι να χαλαρώσεις το βράδυ πριν ταξιδέψεις

Πάρε συμβουλές από τους ντόπιους

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να παραμείνεις εντός των ορίων της πόλης που επισκέφθηκες ή να πας μόνο τους κορυφαίους τουριστικούς χώρους, όμως οφείλεις να προκαλέσεις λίγο τον εαυτό σου. Πώς; Ζήτα οδηγίες και συμβουλές από τους ντόπιους, πες στον θυρωρό του σπιτιού που μένεις να σου δείξει τα κρυφά μονοπάτια και ξεκίνα κάπως έτσι την περιπλάνησή σου. Φυσικά πάντα να είσαι προσεκτική, γιατί η ασφάλειά σου είναι το παν.

Χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς

Εντάξει εδώ που μένεις και με τις αποστάσεις που υπάρχουν ίσως να τα έχεις βαρεθεί κάπως, όμως σε μία ξένη χώρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις την πόλη που επέλεξες να δεις, αν δε χρησιμοποιήσεις τη δημόσια συγκοινωνία. Τα λεωφορεία ειδικά είναι το καλύτερο μέσο για να ανακαλύψεις τις καλά κρυμμένες γειτονιές και τις ομορφιές της. Φυσικά όπως εδώ έτσι κι εκεί θα πρέπει να προσέχεις τα προσωπικά σου αντικείμενα όσο χρησιμοποιείς τα μέσα.

Επισκέψου τα τοπικά μαγαζιά και τις αγορές

Άσε κάτω το μαγνητάκι για το ψυγείο σου και άλλαξε κατεύθυνση. Τα ταξίδια είναι μία ειδική ευκαιρία για να πάρεις μερικά πραγματικά αληθινά αντικείμενα που θα χρησιμεύσουν ως ενθύμια από τις περιπέτειές σου. Γι’ αυτό εξερεύνησε τις αγορές και πάρε κάτι που θα έχεις για χρόνια, όχι απλά κάτι που έχει φτιαχτεί για τουρίστες.

Κατέγραψε τις αναμνήσεις σου

Φυσικά και δεν υπάρχει ταξίδι χωρίς φωτογραφίες, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φωτογραφίζεις ό,τι σου αρέσει και σου τραβά την προσοχή. Όταν επιστρέψεις θα κοιτάς όλες αυτές τις φωτογραφίες, και εκτός από το ενθύμιο που αγόρασες, θα έχεις και αυτές για να σου θυμίζουν πόσο τέλεια πέρασες.

Ανακάλυψε τη νυχτερινή ζωή

Επειδή εδώ στην Ελλάδα (και κυρίως στην Αθήνα) η νυχτερινή ζωή είναι έντονη, δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει και σε μία ξένη χώρα. Μπορεί να έχει μπαράκια να πας να πιείς ένα ποτό, αλλά να μην σου αρέσει. Γι’ αυτό λοιπόν, ντύσου, βγες μια βόλτα και ανακάλυψέ την.

Άσε τους χάρτες στην άκρη

Με το gps στο κινητό σου, η «απειλή» του να χαθείς μοιάζει πια παρελθόν και αν μη τι άλλο αστεία. Άσε λοιπόν τον χάρτη για μια μέρα στο σπίτι και πήγαινε να «χαθείς» μέσα στα σοκάκια (και όχι μόνο) της πόλης.

Διάβασε και αυτό: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο αεροπλάνο όταν βαριέσαι