Σαντορίνη: 5 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις!

Σαντορίνη: 5 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις!

Μπορεί η Σαντορίνη να ενδείκνυται για ένα ερωτευμένο ζευγάρι όμως ακόμη και αν αποφασίσεις πως φέτος στις διακοπές σου θα ήθελες να… σολάρεις, παρακάτω θα βρεις πέντε λόγους που αξίζει να αρχίσεις να ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για Σαντορίνη.

Μπορεί η λαϊκή μας παράδοση να ισχυρίζεται πως «όποιο ζευγάρι πηγαίνει στη Σαντορίνη ή χωρίζει ή παντρεύεται» αλλά ειλικρινά, ποια από εμάς δεν έχει ονειρευτεί ένα ρομαντικό ταξίδι με τον καλό της μέχρι το ηφαιστειακό νησί των ερωτευμένων; Εκτός από τον απόλυτο ερωτικό προορισμό, το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων είναι επίσης γνωστό και για την παραμυθένια ομορφιά του! Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού τα κάτασπρα υπόσκαφα σπίτια, οι καμπυλωτές εκκλησίες, το απέραντο μπλε, τα γραφικά καλντερίμια και φυσικά το «φλογερό» ηλιοβασίλεμα, συνθέτουν εικόνες που αποτυπώνονται στο μυαλό ανεξίτηλα.

Μπορεί η Σαντορίνη να ενδείκνυται για ένα ερωτευμένο ζευγάρι όμως ακόμη και αν αποφασίσεις πως φέτος στις διακοπές σου θα ήθελες να… σολάρεις, παρακάτω θα βρεις πέντε λόγους που αξίζει να αρχίσεις να ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για Σαντορίνη.

1133

Θα «σκαρφαλώσεις» στην Καλντέρα

Η Καλντέρα είναι ίσως το αμέσως επόμενο «σήμα κατατεθέν» του νησιού μετά το ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται για μία εδαφική κοιλότητα, μία «λεκάνη» 300 μέτρων όπου ο μύθος… ισορροπεί με την πραγματικότητα! Όλο το νησί «στεγάζει» προστατευόμενους οικισμούς με στολίδια αρχιτεκτονικής όμως η Καλντέρα, είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Στο συγκεκριμένο σημείο «κρέμεται» και το υπερπολυτελές boutique ξενοδοχείο Grace Santorini που πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξεις για τη διαμονή σου. Τα δωμάτια, οι σουίτες και οι βίλλες του, διαθέτουν μία ασύγκριτη πανοραμική θέα, ενώ διαθέτει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που θα σε κάνουν να νιώσεις όντως βασίλισσα! Οι άριστες εγκαταστάσεις του, έχουν βρει τον τρόπο να ενσωματωθούν στην απότομη πλαγιά της Καλντέρας, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη γεωμετρία και αισθητική που «παντρεύει» την παράδοση με το σύγχρονο design.

333

Θα επισκεφθείς το… παρελθόν

Αν δεν έχεις ξανακούσει ποτέ για τον αρχαιολογικό οικισμό Ακρωτήρι, αυτό που αξίζει να μάθεις είναι πως πρόκειται για ένα μέρος που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Πηγαίνοντας εκεί, θα περπατήσεις σε πλατείες μία προϊστορικής πόλης 30.000 κατοίκων, θα χαθείς στα βάθη του παρελθόντος και της ιστορίας και θα θαυμάσεις πολυώροφα σπίτια του 17ου αιώνα π.Χ. Ο συγκεκριμένος τόπος είναι τόσο μαγευτικός που πιστεύεται ότι υπήρξε η αφορμή για την «Ατλαντίδα» στην οποία αναφέρεται ο Πλάτωνας.

55555

Θα έρθεις σε επαφή με την τοπική κουζίνα

Το δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί φημίζεται για πολλά και ένα από αυτά είναι φυσικά η ξεχωριστή παραδοσιακή του κουζίνα. Το Santoro είναι το κατάλληλο εστιατόριο να έρθεις σε μία πρώτη επαφή με τις ντόπιες γεύσεις, αφού τα πιάτα του μενού μπορεί να είναι βαθιά επηρεασμένα από τη διεθνή κουζίνα, παράγονται όμως από αυθεντικές σαντορινιές πρώτες ύλες. Προτείνουμε να συνοδεύσεις τη σπεσιαλιτέ «Seabass Moussaka» με μία γνήσια «λευκή» κυκλαδίτική ετικέτα όπως το Λευκό Ασύρτικο που παράγεται αποκλειστικά από το υπέδαφος του ηφαιστειακού νησιού και δεν εξάγεται από πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο!

666

Θα βουτήξεις στο «απέραντο» γαλάζιο

Ο… εκρηκτικός χαρακτήρας του νησιού, γίνεται αντιληπτός όταν κάποιος κάνει εικόνα τις ιδιόμορφες παραλίες του. Η Σαντορίνη εκτός από κόκκινες, μαύρες και χρυσές αμμουδιές, έχει τα πιο κρυστάλλινα νερά σε όλα το Αιγαίο! Μέσω των Bespoke Experiences, μία σειρά από δραστηριότητες που σκοπό έχουν να σε φέρουν σε ακόμη πιο στενή επαφή με το νησί, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις ακτές όπως η Περίσσα και ο Περίβολλος, να χορτάσεις κολύμπι και ηλιοθεραπεία ή να απολαύσεις θαλάσσια σπορ όπως το καγιάκ ή το paddleboard! Σε κάθε περίπτωση, η μονοήμερη ξενάγηση στις πιο διάσημες και κρυφές παραλίες του νησιού, είναι μια εμπειρία που θα συζητάς για πολλά, πολλά χρόνια με τις φίλες σου!

444

Θα κάνεις ένα «δώρο» στον εαυτό σου

Επιλέγοντας για τη διαμονή σου το exclusive boutique ξενοδοχείο Grace Santorini, όχι μόνο θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου την καλύτερη διαμονή σε όλο το Αιγαίο, αλλά θα ανακαλύψεις τι πραγματικά πάει να πει «wellbeing». Στις εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, περιλαμβάνει spa που παρέχει αναζωογονητικές θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας ενώ στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο διοργανώνει καθημερινά prive και ομαδικά μαθήματα yoga και πιλάτες! Μην αγχώνεσαι, δεν θα χρειαστεί να φορτωθείς με επιπλέον αποσκευές. Το «In Room Fitness kit» των Bespoke Experiences έχει μεριμνήσει να σου παρέχει στρώματα, μπάλες, βαράκια και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς!

555444