Είδαμε την πρεμιέρα του Game of Thrones και μισήσαμε τη Daenerys (spoilers)

Γωγώ Φούντα
Είδαμε την πρεμιέρα του Game of Thrones και μισήσαμε τη Daenerys (spoilers)

Aν ξενέρωσες κι εσύ με τη δρακομάνα, join the club

Ένα δισεκατομμύριο, μέχρι χθες, παρακολούθησε την μεγάλη επιστροφή του Game of Thrones, αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί τουλάχιστον μέσα στη βδομάδα. Η σειρά φαινόμενο φτάνει στο επικό φινάλε της, κι εμείς, οι ορκισμένοι φανς (είμαι μία από αυτούς), νιώθουμε ήδη αυτό το γλυκό κενό που θα αφήσει όταν πια προβληθεί και το τελευταίο επεισόδιο στις 19 Μαΐου.

Νοσταλγία την οποία προς στιγμήν παρακολουθώντας το επεισόδιο ξεχάσαμε, γιατί τη θέση της πήρε η οργή και η αγανάκτηση. Χωρίς φόβο και πάθος, δηλώνουμε αυτήν εδώ τη στιγμή, ότι η Daenerys Targaryen η Θυελλογέννητη και μπλα μπλα μπλα έχει μπει μαύρη λίστα.

Να ξεκαθαρίσω: Ποτέ δεν την αγάπησα φανατικά, αλλά και ποτέ μου δεν την μίσησα. Αλλά αυτό το υφάκι το αλαζονικό και αυτάρεσκο δεν παλεύεται ρε παιδιά. Και όλα αυτά, χωρίς ουσιαστικά να έχει καταφέρει και τίποτα. Χωρίς να έχει ματώσει, χωρίς να έχει παλέψει, χωρίς καν να έχουν λερωθεί τα εντυπωσιακά της ρούχα! Είναι Βασίλισσα; Από πού κι ως πού; Ποιος την εξέλεξε και τελοσπάντων ποιο είναι το Βασίλειό της; Το είδατε κάπου;

giphy 4

Και έρχεται με μειδίαμα μπροστά στη Sansa. Τη Sansa που έχει κάνει το αγροτικό της στο Kings Landing. Που έχει υποστεί Cersei, Joffrey και έχει βιαστεί από τον ψυχάκια τον Ramsay. Που έχει ανεχτεί τoν Littlefinger και τις συνωμοσίες του. Που είδε τον πατέρα της να αποκεφαλίζεται, έμαθε ότι η μάνα της και τα αδέρφια της πέθαναν, και είδε τον εχθρό να παίρνει το Winterfell, το σπιτάκι της!!!

Και σε αυτή τη Sansa, έρχεται η άλλη με ύφος χιλίων Καρδιναλίων και τα δρακάκια να πετάνε πάνω από το κεφάλι της-σε μία επίδειξη ισχύος και πάλι-. «Ποια είναι η κοντή ξανθόψειρα που μου κουβάλησε;» φέρεται να είπε στο φονικό όπλο Arya, η οποία επειδή λατρεύει τον αγαθοβιόλη Jon υπήρξε πιο διαλλακτική. «Πρώτα η οικογένεια» του είπε, μπας και καταλάβει ότι δεν πρέπει να δώσει και πολλά περιθώρια στην ξανθιά σφετερίστρια από το Νότο.

giphy 6

Και έρχεται η Ουσουρμπαδόρα (σφετερίστρια ντε) με ύφος ειρωνικό και της λέει ότι είναι όμορφη και ότι οι δράκοι της τρώνε ό, τι βρούνε! Και σε όλα αυτά o Jon σιωπή. Εκεί στην μέση να παλεύει με κουνιάδα και νύφη. Οι οποίες ρίχνουν δολοφονικά βλέμματα η μία στην άλλη.

giphy 2

To πιο αγαπημένο

giphy 3

«Και πώς θα τους ταΐσω όλους αυτούς;» αναρωτιέται η Sansa και όχι άδικα αν με ρωτάς. Αλλά η άλλη-η Βασίλισσα και καλά- το νου της στο ρομάντζο και τις βόλτες με τα παιδιά και τον καλό της. Ο οποίος άνιωθος όπως είναι, μαθαίνει ότι ξεπάστρεψε την οικογένεια του Sam-του Sam ρε παιδιά του φίλου του και του πιο αγνού πλάσματος στο Westeros- και τη δικαιολογεί. Αλλά μετά του έρχεται το χαμπέρι για την καταγωγή του και μένει παγωτό.

giphy 5

Και τώρα η Dany δεν είναι καν η νόμιμη κληρονόμος πια. Και σύντομα το άλλο το δρακάκι θα το καβαλάει ο Jon. Και ουαί κι αλίμονό του αν προδώσει τις αδερφές του για την αλαζονική ξανθιά, που μόλις μάθει την αλήθεια λογικά θα τον φάει λάχανο ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει.

Εν ολίγοις, η Daenerys όχι στο θρόνο γιατί η εξουσία (;) την άλλαξε-όπως αλλάζει μερικούς η επιτυχία- τους Starks τους θέλουμε ενωμένους και δυνατούς, και αν γίνεται από όλο αυτό να μην πάθει τίποτα και o Tyrion, πολύ θα το εκτιμούσαμε.

Τα είπα και ξαλάφρωσα.

Δώρο το trailer του δεύτερου επεισοδίου.