5 πράγματα που με δίδαξε η πρώτη καραντίνα και εύχομαι να εφαρμόσω στη δεύτερη

Γωγώ Φούντα
5 πράγματα που με δίδαξε η πρώτη καραντίνα και εύχομαι να εφαρμόσω στη δεύτερη

Ένα λάθος έχει αξία... μόνο όταν μαθαίνεις από αυτό!!!

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020, όλοι μας έχουμε πια συνειδητοποιήσει ότι οι ζωές μας αλλάζουν δραματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ξεχάσουμε πράγματα, δραστηριότητες και συνήθειες που θεωρούσαμε τόσο, μα τόσο δεδομένα και φυσιολογικά. Ο άνθρωπος βέβαια, επειδή είναι προσαρμοστικό ον, και ευτυχώς να λέμε, προσπαθεί με όσα μέσα –και κυρίως υπομονή και δύναμη- διαθέτει, να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις της νέας αυτής πραγματικότητας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο, υπάρχει διασπορά στην κοινότητα-όχι δεν μπήκε μέσα μου ο κύριος Σήψας μηδέ ο κύριος Μαγιορκίνης- και τα κρούσματα σε καθημερινή βάση ξεπερνούν τα 100 (κατά πολύ μη σου πω). Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ενός δεύτερου lockdown-όχι δεν μιλάω με τον Πρωθυπουργό απλώς ενημερώνομαι από τα Μέσα όπως κι εσύ-, εξέλιξη που μόνο ευπρόσδεκτη δεν μπορείς να την πεις, αλλά… και τι να κάνεις; Και ακριβώς επειδή θα συμμορφωθείς για το καλό όλων, και ίσως ξαναβάλεις σε προσωρινό pause τη ζωή σου για να ηρεμήσει η κατάσταση και να ελαττωθεί το ιικό φορτίο-τα μάθαμε μετά από τόσο καιρό- σου έχω ετοιμάσει ένα θέμα-λουκούμι, με όλα αυτά τα λάθη που έκανες στην πρώτη καραντίνα, και δεν θα πρέπει να επαναλάβεις στην επόμενη.

Να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα είναι χιουμοριστικό και μοναδικό σκοπό έχει-αν μπορέσει-να σκάσει κάπως το χειλάκι σου.

Κεφάλαιο ημιμόνιμο μανικιούρ:

Κανένας άντρας δεν μπόρεσε να καταλάβει την αγωνία σου, όταν τα κέντρα αισθητικής έκλεισαν. «Κι εγώ τι θα κάνω με τον στόκο στα νύχια;» αναρωτήθηκες και όχι αδίκως. Βλέπεις φίλη μου το απλό ασετόν δεν αρκεί για να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο βερνίκι που έχει υποστεί και το γνωστό ψήσιμο από πάνω, οπότε εσύ σε μία στιγμή απελπισίας έξυνες δίχως αύριο παρακολουθώντας Τσιόδρα, και μαρτυρώντας την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να το αφαιρέσεις με κομπογιαννίτικες μεθόδους. Ποια είναι η λύση; Να προμηθευτείς από τώρα το ειδικό ασετόν, για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, και νύχια… γενικά!

Κεφάλαιο στρωματάκι yoga:

Έλα μεταξύ μας τώρα: Η μοναδική περίοδος της ζωής σου που γυμνάστηκες ήταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Δε σε αδικώ, κάτι έπρεπε να κάνεις για να περάσει η ώρα σου. Τώρα όμως είσαι πονηρεμένη και δεν πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι. Τώρα ξέρεις ότι για να μη σε πιάσει ξανά η μεσούλα σου που το παίζεις Σούζαν Άσμπι, θα πρέπει να προμηθευτείς ειδικό στρωματάκι. Τι κάθεσαι φίλη μου; Δεν είναι ώρα για αναβολές.

Κεφάλαιο αθλητικό παπούτσι:

Ξέχνα τα ψηλοτάκουνα και τις μπότες που πιθανότατα να έχεις δει, και επένδυσε σε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατελείωτες βόλτες σε πάρκα και βουνά, οπότε αν κάτι θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την πατούσα σου ακέραια και υγιή, αυτό είναι σίγουρα ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με τα οποία θα αποκτήσεις τόσο στενή σχέση που θα στοιχειώσουν τα όνειρά σου!

giphy 1

Κεφάλαιο κουζινικά σκεύη:

Τι νομίζεις; Ολόκληρη καραντίνα θα περάσει χωρίς να κάνεις τις συνταγές της Δέσποινας Βανδή, της Υβόννης Μπόσνιακ και του Αποστόλη Ρουβά; Σε γελάσανε. Επειδή όμως δεν είσαι και καμία ερασιτέχνης, έχεις ήδη προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για να φτιάξεις το απόλυτο banana bread και pancakes με σιρόπι σφενδάμου. Φυσικά μετά θα τα ανεβάσεις στο Instagram για να σε καμαρώσουν οι φίλοι σου… γιατί δεν έχεις και τίποτα καλύτερο να κάνεις.

Κεφάλαιο καπέλο:

Οι μέρες περνούν, τα κομμωτήρια είναι κλειστά και η ρίζα αδυσώπητη κατεβαίνει με γοργούς ρυθμούς κάνοντάς σε να μοιάζεις έντονα με την Κρουέλα Ντε Βιλ! Όχι δε θα ρισκάρεις κάνοντας μόνη σου πειράματα. Θα επενδύσεις σε αξεσουάρ για το κεφάλι. Καπέλα, μαντήλια, στέκες μη σου πω και καμία περικεφαλαία. Ό, τι έχει κανείς καλό είναι. Τι κι αν θα τριγυρνάς στο χολ σου σαν καλεσμένη σε βασιλικό γάμο; Στο κάτω κάτω ενοχλείς κανέναν;

giphy

Και κάτι τελευταίο για να μην το ξεχάσω: Προσπάθησε να αποφύγεις δυστοπικές ταινίες με βασικό θέμα το θάνατο, την ματαιότητα και την καταστροφή. Το έκανα στην πρώτη καραντίνα και δεν έπιασε. Γι’ αυτό το έριξα στο Zoolander και βρήκα την υγειά μου!

giphy 2

Photo credits: Νegin Mirsalehi