5 μέρη για να πας το 2021 με μία φθηνή πτήση

5 μέρη για να πας το 2021 με μία φθηνή πτήση

Αυτό ακούγεται απίστευτα ενδιαφέρον.

Αν υπάρχει κάτι που μας έχει λείψει ιδιαίτερα όλη αυτή τη χρονιά, είναι η δυνατότητα να ταξιδεύουμε όποτε και όπου θέλουμε. Είτε με πλοίο, είτε με αυτοκίνητο, είτε με αεροπλάνο, τα ταξίδια είναι κάτι σαν γιατρικό για την ψυχολογία μας. Οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να βγουν έξω το 2021 και ενώ είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων προορισμών λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, η χαμηλότερη ζήτηση για ταξίδια σημαίνει ότι θα εξοικονομήσουν σημαντικό ποσό από τα αεροπορικά εισιτήρια.

Με κάποια βοήθεια από το Google Flights και την ομάδα εμπειρογνωμόνων πτήσεων στο Scott's Cheap Flights - μια υπηρεσία συνδρομής μέσω email που στέλνει φτηνές ειδοποιήσεις πτήσεων στα εκατομμύρια των μελών της – σου έχουμε μερικά από τα πιο ωραία μέρη που μπορείς να επισκεφθείς φέτος χωρίς να χαλάσεις όλες σου τις οικονομίες σε αεροπορικά εισιτήρια.

Ισπανία

Μία από τις δυτικοευρωπαϊκές επιλογές που θα ήθελες να λάβεις υπόψη σου είναι η Ισπανία. Αν και δημοφιλείς πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη μπορούν να κοστίσουν περισσότερο, υπάρχουν τόνοι προσιτών σημείων σε όλη την Ισπανία. Η Σεβίλλη και η Βαλένθια είναι εξαιρετικές επιλογές, οι οποίες έχουν λιγότερο κόσμο και είναι γεμάτες τοπική ισπανική κουλτούρα. Θα γνωρίσεις την αρχιτεκτονική και θα δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις της Ισπανίας με έναν προϋπολογισμό.

Μαυροβούνιο

Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Μεσογείου, το Μαυροβούνιο είναι εύκολο για να ταξιδέψεις διεξοδικά χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα επισκεφθούν πόλεις κατά μήκος της ακτής, όπως Μπούντβα και Κότορ, αλλά υπάρχουν τόνοι άλλων σημείων στην ενδοχώρα που θέλεις να εξερευνήσεις. Περπάτησε σε μερικά από τα εθνικά πάρκα και απόλαυσε τους βραχώδεις λόφους και την εκπληκτική θέα στο βουνό του Μαυροβουνίου. Extra Tip: η επίσκεψη εκτός εποχής μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα με χαμηλότερες τιμές και λιγότερο κόσμο.

Πορτογαλία

Οι κορυφαίες πόλεις στην Πορτογαλία, όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο, βρίσκονται στις περισσότερες ταξιδιωτικές λίστες. Όλοι οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό πρέπει να προσθέσουν πορτογαλικές πόλεις όπως το Αλγκάρβε και το Κασκάις. Αυτές οι πόλεις είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τον ήλιο. Μπορείς να περάσεις τις μέρες σου μαθαίνοντας τον πορτογαλικό πολιτισμό και φαγητό, όλα χωρίς να ξετινάξεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Σλοβακία

Βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη, και προσφέρει πολύ χώρο για περιπλάνηση. Υπάρχουν τόνοι διασκέδασης και οικονομικά, υπαίθρια αξιοθέατα στη Σλοβακία. Μια δημοφιλής επιλογή είναι η πεζοπορία ή το σκι σε όλο το High Tatra Mountains. Εάν θέλεις να εξερευνήσεις τις πόλεις, δοκίμασε τη Μπρατισλάβα. Είναι μια από τις κύριες πόλεις όπου οι περισσότεροι ταξιδιώτες με ένα budget λατρεύουν να επισκέπτονται! Με καταλύματα και τοπικά φαγητά, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά για να απολαύσεις το χρόνο σου στη Σλοβακία.

Εσθονία

Η Εσθονία έχει ποικίλο έδαφος και πάνω από 1.500 νησιά στη Βαλτική Θάλασσα. Θα δεις τη σκανδιναβική επιρροή να συνδυάζεται με τον πολιτισμό της Βαλτικής. Η πρωτεύουσα του Ταλίν μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή, αλλά αν κατευθυνθείς προς τα περίχωρα της πόλης υπάρχουν τόνοι πιο προσιτών επιλογών που σε περιμένουν να εξερευνήσεις.