7+1 Colouring books για αποφόρτιση από όσα σου σπάνε τα νεύρα

Κατερίνα Ιωακείμ
7+1 Colouring books για αποφόρτιση από όσα σου σπάνε τα νεύρα

Βάλε ένα στην τσάντα σου να βρεις την υγειά σου! #ΨυχραιμαΤοΛεω

Υπάρχουν κάτι μέρες που όλα σε εκνευρίζουν και όλοι σου σπάνε τα νεύρα. Σε καταλαβαίνω αλλά… κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό δεν συμφωνείς;

Γιατί να επιστρέφεις κάθε μέρα σπίτι μεταφέροντας όλα τα νεύρα της δουλειάς στους δικούς σου ανθρώπους; Γιατί να στριφογυρνάς στο κρεβάτι από το στρες και να τα βάζεις με λάθος ανθρώπους που τόλμησαν να σε πάρουν ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν τι κάνεις, να πείτε τα δικά σας και να περάσει η ώρα;

Εννοείται πως υπάρχει λύση που θα σε βοηθήσει να εκτονώνεις νευράκια όπου κι αν βρίσκεσαι (στο γραφείο, στο μετρό, στο σπίτι, στο παγκάκι του πάρκου… παντού). Λέγεται Colouring Books, θα τα βρεις σε όλα τα βιβλιοπωλεία και… μην γελάς καθόλου, έχουν θαυματουργά αποτελέσματα γιατί διώχνουν μακριά τις έγνοιες και τις απαισιόδοξες σκέψεις.

Οι ειδικοί μάλιστα λένε πως τα Colouring Books δεν σε βοηθάνε μόνο να αντιμετωπίσεις το στρες αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάσκηση των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, στην πιο αποτελεσματική συγκέντρωση πάνω σε ένα αντικείμενο και στην δημιουργία εκείνου του έντονου συναισθήματος, της χαράς, που νιώθεις όταν κάνεις κάτι δημιουργικό.

Και επειδή ξέρω τι θα ρωτήσεις τώρα, σου απαντώ asap: Όχι! Δεν θα ζωγραφίζεις παπάκια και δεντράκια (μόνο). Δεν πάει ο νους σου τι καταπληκτικά πράγματα έχω βρει για σένα σήμερα!

Καταρχάς το ήξερες ότι μπορείς να πάρεις στα χέρια σου τη "Βίβλο της μόδας" και να ζωγραφίσεις (κυριολεκτικά);

colouring book45 spring2021

Η βρετανική Vogue έκανε την αρχή δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό colouring book που φέρει την υπογραφή του υπερταλαντούχου και πολυβραβευμένου fashion editor, Iain R Webb ο οποίος εμπνεύστηκε από θρυλικά φορέματα και αξεσουάρ (υπέροχα γάντια και καπέλα) που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό στα 1950s, εποχή που ακόμη και σήμερα ιντριγκάρει τους κορυφαίους σχεδιαστές των μεγάλων Οίκων.

Vogue Colouring Book

Cocktail φορέματα, κουστούμια και αξεσουάρ των Christian Dior, Balenciaga, Givenchy και Chanel σε περιμένουν να τα ζωγραφίσεις.

Τέλειο;






Αν πάλι είσαι φαν της κλασικής λογοτεχνίας θα σε εντυπωσιάσω!

colouring book13 spring2021


Θα βάλεις χρώμα στον μαγικό κόσμο του Πέμπερλι για να ζήσεις με τον δικό σου τρόπο τον έρωτα της Ελίζαμπεθ και του κυρίου Ντάρσι.



Νομίζω πάντα ήθελα να το κάνω αυτό!



colouring book14 spring2021


Μπες στην gallery και πιάσε τα μολύβια σου (ναι, θα βρεις ακόμα και… dirty λέξεις, να τις ζωγραφίσεις, να τις μουρμουρίσεις, να εκτονωθείς, να ησυχάσεις επιτέλους):



* Bρήκα τα περισσότερα από τα Colouring Books στο Public (online), στην κατηγορία Art-Therapy βιβλία.