Το άγνωστο παρελθόν Σταμίραινων και Σεβαστών - Plus 10 ακόμη βιβλία πίσω από σειρές και ταινίες!

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το άγνωστο παρελθόν Σταμίραινων και Σεβαστών - Plus 10 ακόμη βιβλία πίσω από σειρές και ταινίες!

Οι αγαπημένες μας σειρές αναβιώνουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που αυτό το καλοκαίρι μπορούν να μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφία.

Και τώρα που τελείωσε η σειρά, πώς θα περνούν τα βράδια μας; Οι «Άγριες Μέλισσες» ήταν αναμφισβήτητα η παρέα μας όλο τον χειμώνα. Και καραντίνα περάσαμε μαζί τους, και βιώσαμε όλα όσα συνέβαιναν στους ήρωες της σειράς σαν να ήμασταν εκεί, παρούσες, και πια -αλήθεια το λέω- νομίζουμε πως ζουν ανάμεσά μας...

Μέχρι λοιπόν το ερχόμενο φθινόπωρο που θα ξεκινήσει ξανά η σειρά και θα ξεδιπλωθούν νέοι χαρακτήρες, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε -πέρα από το να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε στο youtube στο repeat τα παλιά επεισόδια- είναι να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία.

Όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ένο βιβλίο θα σε γεμίσει εικόνες, συναισθήματα και μυρωδιές.

Αν δεν έχεις ήδη διαβάσει το prequel της ιστορίας των «Άγριων Μελισσών», ήρθε η στιγμή να το κάνεις. Η ιστορία των Σταμίρηδων και των Σεβαστών, που το μίσος και η βεντέτα που ξέσπασε ανάμεσά τους, κλόνισε το Διαφάνι, ένα ήσυχο χωριό της Θεσσαλίας, ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου της Μελίνα Τσαμπάνη με τίτλο «Άγριες Μέλισσες-Το πρώτο πέταγμα», πηγαίνοντας το χρόνο πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στη γέννηση της Ελένης.

Μέσα από τη δική της ζωή, βλέπουμε την πορεία των μοιραίων γεγονότων που έφεραν αντιμέτωπες τις δυο οικογένειες. Και σε μυστικά που ακόμα και οι πρωταγωνιστές αυτής της βεντέτας δε θα μάθουν ποτέ.

Το νέο αυτό βιβλίο που είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη σειρά των δημιουργών Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

agries melisses thebook copy

Το μπαλόκι θα είναι ο παράδεισός μας

Ναι, κάθε καλοκαίρι που ζεσταίνει ο καιρός, το μπαλκόνι (όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι) αποτελεί την καλοκαιρινή μας φωλιά. Με τον καφέ, το κρασί ή την μπύρα μας (αν ξέρεις να φτιάχνεις cocktails, ακόμα καλύτερα), η βραδιές μας γίνονται πιο συναρπαστικές καθώς οι ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες μάς μεταφέρουν σε άλλα μέρη και -ενδεχομένως- σε άλλες εποχές.

Αν σου λείπουν ήδη οι Άγριες Μέλισσες εδώ θα βρεις 10 σκηνές της σειράς που δεν πρέπει να ξεχάσεις

Πάτα play στo γιατί με την κατάλληλη μουσική, το διάβασμα γίνεται πιο συναρπαστικό...



Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να βρεις 10 βιβλία που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Best sellers που έχουν γίνει ταινίες ή σειρές στην τηλεόραση και που ίσως δε γνωρίζεις ότι υπάρχουν.

Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε ταξίδια, ακόμα κι εκείνα που κάνουμε με τον νου και ένα βιβλίο..