Διακοπές σε ξενοδοχείο ή σε ενοικιαζόμενο σπίτι; Πώς θα διαλέξεις σωστά

Πατούλια Κατερίνα
Διακοπές σε ξενοδοχείο ή σε ενοικιαζόμενο σπίτι; Πώς θα διαλέξεις σωστά

Ετοιμάζεσαι για τις διακοπές του καλοκαιριού

Οι δύο κύριες επιλογές διαμονής στις διακοπές είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα σπίτια τύπου Airbnb.

Στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, μπορεί να αναρωτιέσαι ποια είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

Διαμονή σε ξενοδοχείο

Πλεονεκτήματα

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά την καθαριότητα εν μέσω κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν χρειάζεται να ανησυχείς για μολυσμένες επιφάνειες και σεντόνια στο δωμάτιο που θα μένεις.

Μειονεκτήματα

Από την άλλη, τα ξενοδοχεία είναι συνήθως γεμάτα με κόσμο από διάφορα μέρη, ενώ έχουν πολλά κοινόχρηστα μέρη. Μπορείς βέβαια να περιορίσεις την έκθεσή σου σε ξένο κόσμο αποφεύγοντας τα ασανσέρ και τα εστιατόρια τις ώρες αιχμής, ενώ η καλύτερη ώρα να πληρώσεις ίσως είναι πιο αργά το βράδυ πριν την ημέρα της αναχώρησης.

Διαμονή σε ενοικιαζόμενο σπίτι

Πλεονεκτήματα

Νοικιάζοντας ένα σπίτι μπορείς να περιορίσεις σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που θα συναντήσεις στη διάρκεια των διακοπών σου. Επίσης, θα μπορείς να ετοιμάζεις μόνη σου τα γεύματα της οικογένειας, ώστε να μην στηρίζεσαι αποκλειστικά στα εστιατόρια που μπορεί να έχουν κόσμο.

Μειονεκτήματα

Ένα σπίτι δεν έχει απαραίτητα τα ίδια πρωτόκολλα με ένα ξενοδοχείο όσον αφορά την καθαριότητα εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Μόλις φτάσεις στο σπίτι, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να απολυμαίνεις καλά τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν ακουμπήσει συχνά οι προηγούμενοι ένοικοι και κυρίως το μπάνιο.

Σίγουρα οι διακοπές αυτή τη στιγμή με τον κορονοϊό χρειάζονται αρκετό προγραμματισμό από πριν και κάποιες επιλογές ίσως είναι πιο ασφαλείς από κάποιες άλλες.



Στο τέλος, πρέπει να θυμάσαι ότι πρόκειται για τις δικές σου διακοπές και τις δικές σου στιγμές χαλάρωσης, πάντα με τον πιο ασφαλή τρόπο.