5 τρόποι να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα για εσένα που βρίσκεσαι ακόμη στην πόλη

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 τρόποι να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα για εσένα που βρίσκεσαι ακόμη στην πόλη

Γιατί μπορείς να αισθανθείς δροσιά ακόμη κι αν έξω έχει 40 βαθμούς!

Οι ειδικοί αυτές τις ημέρες έκαναν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες. Θα πεις «καλοκαίρι είναι» συνεπώς η ζέστη είναι αναπόφευκτη, ειδικά στον τόπο μας, όμως τον καύσωνα ουδείς τον αγάπησε!

Και μπορεί αν βρισκόμασταν σε ένα παραθαλάσσιο μέρος κάνοντας διακοπές, να μην μας κακοφαινόταν τόσο πολύ καθώς μια βουτιά κι ένα παγωμένο τσάι θα έσωζε την κατάσταση, όμως όσο είμαστε ακόμη στην πόλη, ο καύσωνας είναι ανυπόφορος.

Μπορεί το καλοκαίρι να μας έχει συνηθίσει σε θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή του (μη ξεχνάς πως πριν από 15 ημέρες περάσαμε άλλον έναν καύσωνα που έκανε τον υδράργυρο να αγγίξει ακόμη και τους 44 βαθμούς σε Κάντζα και Λάρισα), όμως δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι εξοπλισμένοι με air condition και ανεμιστήρες.

Και ίσως δουλεύοντας από το γραφείο να μπορείς να βρίσκεσαι σ΄έναν καλά κλιματιζόμενο χώρο έχοντας τη δροσιά και τις ανέσεις σου, όμως όταν εργάζεσαι από το σπίτι, το να βρεις έναν χώρο με ομοιόμορφη δροσιά για όλη την ημέρα ίσως είναι πολύ δύσκολο.

5+1 προϊόντα που θα σε σώσουν στον καύσωνα

Όχι, δεν καταθέτουμε τα όπλα. Υπάρχουν 5 τρόποι με τους οποίους μπορείς να νιώσεις δροσιά ακόμη κι αν βρίσκεσαι εν μέσω καύσωνα μέσα στην πόλη!

1. Απόφυγε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ενώ πολλοί εργάζονται από το σπίτι εδώ και μήνες, το μεγαλύτερο μέρος των εταιριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει επιστρέψει στα γραφεία του. Αν θέλεις να πηγαίνεις χωρίς ταλαιπωρία στη δουλειά σου προτίμησε να αποφεύγεις τα Μέσα Μεταφοράς. Να προτιμάς το ποδήλατό σου ή το περπάτημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Και, ίσως ακούγεται προφανές, αλλά πάντα να κουβαλάς ένα μπουκάλι νερό.

2. Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά

Η ζέστη γίνεται εντονότερη όταν έχουμε τα μαλλιά μας στους ώμους. Μια επιμελώς ατημέλητη κοτσίδα είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Ναι, ήρθε η ώρα να πειραματιστείς με τα μαλλιά σου και να φανούν επιτέλους τα υπέροχα χαρακτηριστικά του προσώπου σου! (ναι, και να φορέσεις εκείνα τα υπέροχα τσιμπιδάκια και τις κορδέλες που πήρες πριν καιρό και ακόμη δεν έχεις βρει την ευκαιρία να τα βάλεις!)

3.Κέρασε τον εαυτό σου ένα δροσιστικό παγωτό (και μη σκέφτεσαι τις θερμίδες!)


https://www.instagram.com/p/CRPXqqWtKvl

Κάτι δροσερό μπορεί να ξεγελάσει τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις μας. Τι θα έλεγες για ένα παγωτό με τη γεύση της αρεσκείας σου; Στον καύσωνα, όλα επιτρέπονται (άσε τις ενοχές των θερμίδων!).

4.Φόρα flat παπούτσια

Μπορεί να ακούγεται δραματικό, αλλά η χρήση τακουνιών σε ζεστές θερμοκρασίες μπορεί να είναι σωματικά επιβλαβής. Καθώς τα τακούνια αυξάνουν την πίεση, ταυτόχρονα ανεβαίνει και η θερμοκρασία του σώματος, οι μύες κάνουν συσπάσεις, προκαλώντας κράμπες. Επίλεξε χαμηλές εσπαντρίγιες, σανδάλια ή sneakers.

5. Στις βεντάλιες λέμε ναι

Τις αγαπάμε γιατί πάντα μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Μια βεντάλια μέσα στην τσάντα μας (αν έχεις μικρό ανεμιστηράκι, ακόμα καλύτερα) είναι πάντα η κινούμενη πηγή δροσιάς μας.

6. Απόφυγε το αλκοόλ

Μπορεί ένα δροσιστικό κοκτέιλ να είναι ό,τι χρειάζεσαι μέσα στον καύσωνα, όμως πρέπει να γνωρίζεις πως το αλκοόλ αυξάνει κατακόρυφα τη θερμοκρασία του σώματος. Καλό θα είναι να τα αποφεύγεις....

Κι επειδή οι ιδέες δεν σταματούν ποτέ, στο video που ακολουθεί δες πόσα tips μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις δροσιά μέσα στον καύσωνα.