Η καλλιτέχνης που δημιουργεί υπέροχα μπισκότα, εμπνευσμένα από ρούχα και αξεσουάρ (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η καλλιτέχνης που δημιουργεί υπέροχα μπισκότα, εμπνευσμένα από ρούχα και αξεσουάρ (photos)

Δεν μπορείς να φανταστείς μέχρι πού μπορεί να φτάσει η δημιουργία, ειδικά όταν μιλάμε για ένα μπισκότο!

Ναι, τα μπισκότα είναι απλά ακαταμάχητα. Ωστόσο, αυτά που φτιάχτηκαν από την βραβευμένη pastry chef Liz Joy (γνωστή στο Instagrama ως Inspired to Taste) πηγαίνουν την αισθητική σε άλλο επίπεδο!

Η Liz δημιουργεί μπισκότα που αγγίζουν την τελειότητα! Τα μικροσκοπικά της έργα θυμίζουν μινιατούρες υψηλής ραπτικής καθώς με τα κουπατ της ψήνει μπισκότα που στη συνέχεια διακοσμεί με ζαχαρόπαστα και γλασο. Αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται σε όλα όσα σχεδιάζει!

Η έμπνευση έρχεται από οτιδήποτε μπορεί να της εξάψει την φαντασία και να κεντρίσει το ένδιαφέρον της.

Lofthouse Cookies: Πώς θα φτιάξεις αυτά τα μπισκότα που έχουν τρελάνει κόσμο

«Έπεσα τυχαία στον κόσμο του ψησίματος», λέει η Joy στο My Modern Met. «Έψαχνα για μια νέα δημιουργική δραστηριότητα που θα μπορούσα εύκολα να κάνω στο σπίτι, και σκέφτηκα να προσπαθήσω να ψήσω όμορφα μπισκότα και να τα δημοσιεύω στο Instagram, έτσι για να έχω ένα κίνητρο». Και προσθέτει, «Κατέληξα να διασκεδάζω περισσότερο από το αναμενόμενο, και οι άνθρωποι αλλά και οι εταιρίες, άρχισαν να ρωτούν για τον σχεδιασμό των γλυκών μου... Έτσι γεννήθηκε η επιχείρησή μου».


https://www.instagram.com/p/CRW1vMtKcn-

Σήμερα, η Joy δημιουργεί «βρώσιμα έργα τέχνης» για εταιρίες και brands που χρησιμοποιούν τα stylish cookie της για διαφημίσεις, κοινωνικά events αλλά και οποιαδήποτε εκδήλωση της ζητηθεί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από τους πελάτες της περιλαμβάνουν κολοσσούς της μόδας, όπως τον Christian Louboutin και τη Chanel. Κάθε μπισκότο που δημιουργεί αποτίει υπέροχα φόρο τιμής σε ό, τι είναι fashion iconic, καθώς και πραγματικά αντικείμενα που βρίσκονται στην ντουλάπα κάθε γυναίκας με στυλ και φαντασία. Από τζιν και μπλουζάκια μέχρι παπούτσια και τσάντες, η Joy μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε ρούχο ή αξεσουάρ σε μια βρώσιμη απόλαυση.

«Μου αρέσει όλη η δημιουργική διαδικασία. Από τη στιγμή που ονειρεύομαι το ρούχο, το ψήσιμο, τη διακόσμηση...», αποκαλύπτει η Joy. «Πολλά από τα σχέδιά μου είναι εμπνευσμένα από τη μόδα, την ομορφιά και την ποπ κουλτούρα. Οποιαδήποτε αντικείμενα ή εικόνες συναντώ που τραβούν το βλέμμα μου και προκαλούν το ενδιαφέρον μου, το αποτυπώνω σε μπισκότο».



Δες τις δημιουργίες της Liz που δεν θα πιστεύεις πως είναι μπισκότα!