Αθηναϊκή... Ριβιέρα από το Hollywood: Έτσι θα γίνει το παράκτιο μέτωπο και η Marina Galleria

Αθηναϊκή... Ριβιέρα από το Hollywood: Έτσι θα γίνει το παράκτιο μέτωπο και η Marina Galleria

Αθηναϊκή Ριβιέρα… από το Hollywood: Έτσι θα γίνει το παράκτιο μέτωπο και η Marina Galleria στο Ελληνικό.

Εικόνα από το μέλλον: Με τα σανδάλια σου, ένα δροσερό φόρεμα και μια ψάθα στο κεφάλι περπατάς δίπλα στη θάλασσα, ενώ το αεράκι σου χαϊδεύει τα μαλλιά…. Δεν είσαι σε κάποιο νησί, αλλά στην παραθαλάσσια ζώνη του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι σου.

Κι όμως, πράγματι, κάτι από… Hollywood θα θυμίζει σε λίγο καιρό η νέα παραλιακή στο Ελληνικό: Μέσα στην επόμενη πενταετία θα δημιουργηθούν εκεί μεταξύ άλλων μία υπερσύγχρονη μαρίνα για μεγάλα γιοτ και μία για μικρότερα σκάφη, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο και μία ολοκαίνουρια, αμμώδης παραλία με εκτιμώμενο πλάτος 50 μέτρων και μήκος ενός χιλιομέτρου!

Είναι βέβαιο πως η φαντασία σου καλπάζει γι’ αυτή την εικόνα και προσπαθείς να φανταστείς πώς αυτό το μέρος, που επί χρόνια τώρα, δεν «λέει» τίποτα απολύτως στους κατοίκους αυτής της πόλης, θα μετατραπεί σε μια τέτοια ευκαιρία – για τις βόλτες σου, αν μη τι άλλο!

Live παρουσίαση των σχεδίων που αναβαθμίζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Χωρίς να βάλεις όρια στη σκέψη σου, την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διαδικτυακά την αναλυτική και επεξηγηματική παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων της Marina Galleria, του νέου πόλου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, όπως και τα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού λοιπόν, περιλαμβάνει όχι μόνο τη νέα απέραντη παραλία με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους που θα δημιουργηθεί, αλλά και για τη μαρίνα των σκαφών και όλα τα σύγχρονα, εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτήρια, που υπόσχονται να μετατρέψουν το Ελληνικό στην πραγματική «καρδιά» της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια θα διανθίσουν την προκυμαία και μαζί με τα ξενοδοχεία που θα δημιουργηθούν εκεί, αναμένεται να αναβαθμίσουν αυτή την περιοχή του Ελληνικού, μεταμορφώνοντάς την ολοκληρωτικά!

elliniko2

Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της Ελλάδας

Ήδη, από την πρώτη παρουσίαση των έργων του Ελληνικού μέσω των διαδικτυακών παρουσιάσεων της Lamda Development, ρίξαμε μια πολύ καλή «ματιά στο μέλλον»: Είδαμε πώς θα είναι όταν ολοκληρωθεί ο Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στη χώρα μας, που θα φιλοξενεί σύγχρονες, πολυτελείς κατοικίες. Θα είναι το ψηλότερο κτίριο στη χώρα μας, με ύψος 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους, ενώ συνολικά έξι ψηλά κτίρια θα ανεγερθούν στο μέλλον στο Ελληνικό.



Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Αξίζει να γνωρίζεις πως αυτή η παράκτια ζώνη του Ελληνικού δεν είναι αποκομμένη από το Μητροπολιτικό Πάρκο, αλλά αντίθετα θα ενώνεται με αυτό μέσω του κυρίως πεζόδρομου περιπάτου ενώ θα είναι εύκολα προσβάσιμη με Τραμ, λεωφορείο ή αυτοκίνητο και άρτια συνδεδεμένη με τους ποδηλατόδρομους του Μητροπολιτικού Πάρκου. Το Πάρκο στο Ελληνικό αποτελεί το ορόσημο ολόκληρου του έργου και θα είναι μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου! Θα χωρίζεται μάλιστα στις εξής επτά περιοχές:

- Η περιοχή Εργοστασίου Αεροσκαφών, όπου θα βρίσκεται και το Μουσείο Αεροπορίας.

- Η περιοχή Αθλητισμού, με μια τεράστια λίμνη, μεταξύ άλλων.

- Η περιοχή ρέματος Τραχώνων για την Φύση και το Περιβάλλον.

- Η Ολυμπιακή Πλατεία και περιοχή Αστικής Καλλιέργειας.

- Το Πάρκο Γλυπτικής.

- Η περιοχή Εκθέσεων Ελληνικού, που θα φιλοξενεί προσωρινές εκδηλώσεις.

- Το Αττικό Τοπίο.

Παράκτιο μέτωπο και Marina Galleria την Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12

Ο νέος τρόπος επικοινωνίας που εγκαινιάζει η Lamda Development μέσω των διαδικτυακών παρουσιάσεων, δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να ενημερώνεται για την πρόοδο του Ελληνικού, ενός μοναδικού έργου για τη ζωή όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής ή και ολόκληρης της Αττικής.

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι, μέσω του καναλιού του Ελληνικού στο YouTube μπορούμε να παρακολουθήσουμε πώς θα αλλάξει η παράκτια ζώνη της περιοχής, πώς θα γίνει η προκυμαία, η μαρίνα, η παραλία και τι θα περιλαμβάνουν. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου και όλες θα συντονιστούμε για να δούμε πώς και αν… η φαντασία μας πλησίασε την πραγματικότητα!