Κέρκυρα: Το «στολίδι» του Ιονίου που αγάπησα και σου προτείνω να επισκεφθείς

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κέρκυρα: Το «στολίδι» του Ιονίου που αγάπησα και σου προτείνω να επισκεφθείς

Μάθε τα πάντα για ένα από τα ωραιότερα Ελληνικά νησιά.

Φέτος είχα ανάγκη τις διακοπές πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Η πολύμηνη καραντίνα σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας με έβγαλαν off και έτσι αναζητούσα από νωρίς τον προορισμό των διακοπών. Για να μην στα πολυλογώ, μετά από μια μεγάλη συζήτηση με τον αγαπημένο μου καταλήξαμε ομόφωνα στην Κέρκυρα. Εγώ δεν την είχα επισκεφθεί ποτέ προηγουμένως οπότε είχα έναν ακόμη λόγο να πω το πολυπόθητο «ναι». Φαντάσου πως για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα δεν πήρα μεγάλη βαλίτσα σε ταξίδι, ούτε πολλά ρούχα, μόνο τα απαραίτητα. Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε πως τα απλά είναι και τα πιο ωραία στη ζωή.

Ας μην σε κουράζω όμως άλλο, συνέχιζε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα για το υπέροχο αυτό νησί του Ιονίου αλλά και να δεις αληθινές εικόνες μέσα από τον φακό του κινητού μου.

Πώς θα φθάσεις στην Κέρκυρα

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Η Κέρκυρα δεν είναι σίγουρα ο πιο κοντινός προορισμός από την πρωτεύουσα. Εγώ είχα μόλις 4 ημέρες στη διάθεσή μου οπότε τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν μονόδρομος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Η πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι 55 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να πας οδικώς μέχρι την Ηγουμενίτσα (500km) και μετά να πάρεις από εκεί το καράβι για 1 ώρα και 45 λεπτά. Τέλος, το υπεραστικό ΚΤΕΛ πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια για το νησί. Οι αποστάσεις στο νησί είναι μεγάλες και ιδανικά πρέπει να έχεις μαζί σου αυτοκίνητο, διαφορετικά να νοικιάσεις. Eμείς πάλι είχαμε καλούς φίλους που μας ξενάγησαν και μας μετέφεραν σε κάθε άκρη της Κέρκυρας. (Άλκη, Χρήστο, Νίκο, Μαρία Χ2 σας ευχαριστούμε πολύ!)

Η παλιά πόλη και η πλατεία Λιστόν

paliapoli

H παλιά πόλη.

Η παλιά πόλη βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας και δίπλα στην πλατεία Λιστόν. Είναι απίστευτα γραφική και έχει πολλά μαγαζιά, cafes και bars τα οποία λειτουργούν από το πρωί έως αργά το βράδυ. Το Ανάκτορο των Αγίων Γεωργίου και Μιχαήλ μου έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή και όπως ήταν αναμενόμενο φωτογραφήθηκα μπροστά του. Έχει χτιστεί για τον Sir Thomas Maitland, τον Βρετανό Κύριο Ύπατο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων.

anaktoro kerkura

Το Ανάκτορο των Αγίων Γεωργίου και Μιχαήλ.

Οι παραλίες του νησιού

Όλες οι παραλίες του νησιού βρίσκονται εκτός πόλης μεταξύ 15-60 χιλιομέτρων. Το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας ομολογώ ότι δεν είναι από τα καλύτερα ωστόσο ο τελικός προορισμός θα σε δικαιώσει. Κάθε παραλία έχει τη δική της ομορφιά ενώ τα νερά είναι ειλικρινά πεντακάθαρα.

1) Χαλικούνας

xalkikounas

2) Παραλία Γλυφάδας

glyfada paralia

Η Παλαιοκαστρίτσα

paliokastritsa

Το ωραιότερο με διαφορά και πιο δημοφιλές μέρος του νησιού, που δεν νοείται να μην επισκεφθείς. Απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο και έχει υπέροχα τιρκουάζ νερά. Αν θες να απολαύσεις το μπάνιο σου και να δεις παραλίες «κρυμμένους θησαυρούς» τότε πρέπει να νοικιάσεις βάρκα. Στην Παλαιοκαστρίτσα η ενοικίαση είναι αρκετά οικονομική και δεν χρειάζεσαι δίπλωμα σκάφους για να οδηγήσεις τη βάρκα (το εξειδικευμένο προσωπικό θα σου κάνει πρώτα ένα γρήγορο μάθημα).

paliokastritsa1

Τα 10 καλύτερα τραγούδια για να ακούσεις στην παραλία (και στη βεράντα!)

Υ.Γ Δυστυχώς δεν πρόλαβα να επισκεφθώ με βάρκα το περίφημο Ποντικονήσι, επιφυλάσσομαι όμως για την επόμενη φορά.

Τέλος, να προσθέσω ότι τα ταβερνάκια με παραδοσιακό φαγητό είναι απίθανα και δοκίμασα πιάτα απίστευτα νόστιμα ενώ οι Κερκυραίοι είναι τρομερά φιλόξενοι άνθρωποι.

Στη gallery που ακολουθεί ξεχώρισα για εσένα μερικά από τα εκατοντάδες κλικ που τράβηξα με το κινητό μου στην Κέρκυρα για να σε μεταφέρω έστω και νοερά εκεί. Ελπίζω να την επισκεφθείς σύντομα για να δεις από κοντά τις ομορφιές της.

Ως τότε...καλές βουτιές!!