Ρουά ματ από το Netflix - Προσπαθεί να «κλείσει» τον Christopher Nolan για την επόμενη ταινία του

Νατάσσα Σχοινά
Ρουά ματ από το Netflix - Προσπαθεί να «κλείσει» τον Christopher Nolan για την επόμενη ταινία του

Αν η διάσημη πλατφόρμα τα καταφέρει, μιλάμε για ένα πραγματικά τεράστιο άσετ στην ομάδα της.

Αν είσαι σινεφίλ και παρακολουθείς τη δουλειά του Christopher Nolan, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την ποιότητα και αυτό το διαφορετικό είδος κινηματογράφου που εκπροσωπεί το εμπορικό αλλά με έναν δημιουργικό τρόπο που εστιάζει στην τέχνη.

Καλώς ή κακώς, τα λεγόμενα blockbusters τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στις λίστες. Και δεν είναι ότι πρόκειται για κακές παραγωγές. Ίσα ίσα. Μιλάμε για μερικά δημιουργήματα που αποτελούν τον κατεξοχήν τρόπο διασκέδασης, τουλάχιστον πριν την πανδημία που οι κινηματογραφικές αίθουσες γέμιζαν καθημερινά με θεατές.




Ακριβώς, όμως, αυτή η αλλαγή στα δεδομένα της πραγματικότητας έκανε τη Warner Bros -το για πολλά χρόνια σπίτι του Nolan- να σκεφτεί μία εναλλακτική προσέγγιση. Οι ταινίες του 2021 την ημέρα του ντεμπούτου τους στο σινεμά θα είναι διαθέσιμες για streaming για 31 μέρες και στο HBO Max.

Ο μοναδικός τρόπος που δουλεύει ο Christopher Nolan στις ταινίες του

Αυτό είναι κάτι στο οποίο ο σκηνοθέτης δεν έχει αντιδράσει καθόλου θετικά, χαρακτηρίζοντάς το, μάλιστα, ως «πολύ, πολύ, πολύ, πολύ ακατάστατο». «Δεν είναι τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που δημιουργούν τις ταινίες και στους σταρς και στους ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά για αυτά τα πρότζεκτ».Μετά από αυτήν τη δήλωση, η απορία όλων είναι αν ο Nolan θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη Warner Bros ή αν θα επιλέξει διαφορετική κατεύθυνση




Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο head των πρωτότυπων ταινιών του Netflix, Scott Stuber, δήλωσε πρόσφατα στο Variety ότι θα κάνει τα πάντα για να πείσει τον διάσημο και πολύ αγαπητό από το κοινό σκηνοθέτη να έρθει στο δυναμικό τους.

Inception, Interstellar, Tenet: Γιατί ο Nolan χρησιμοποιεί πάντα μία λέξη;

«Αν και όταν (ο Nolan) σκεφτεί τη νέα του ταινία, θα δούμε αν θα είμαστε το σπίτι για εκείνη και τι χρειάζεται για να το κάνουμε πραγματικότητα. Είναι ένας καταπληκτικός δημιουργός ταινιών. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Σε αυτήν τη δουλειά έχω μάθει ότι δεν πρέπει να έχεις καθόλου εγωισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Με το βιογραφικό που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα, είναι λογικό όλοι οι παραγωγοί και οι πλατφόρμες ταινιών να τον θέλουν στο δυναμικό τους. Όπως οι εικονικές ταινίες στη συνέχεια, δηλαδή.