To μεγαλύτερο Μουσείο Αστρονομίας άνοιξε τις πύλες του στη Σαγκάη (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
To μεγαλύτερο Μουσείο Αστρονομίας άνοιξε τις πύλες του στη Σαγκάη (photos)

Το νέο Μουσείο Αστρονομίας της Σαγκάης είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο και η δυναμική του μορφή είναι εμπνευσμένη από ουράνια σώματα.

Πόσο θα θέλαμε να ήμασταν εκεί! Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο μόλις άνοιξε στη Σαγκάη.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Ennead, αυτό το σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο λειτουργεί ως η το νέο μουσείο αστρονομίας του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σαγκάης. Αυτή η πρόταση για το Μουσείο Αστρονομίας της Σαγκάης κέρδισε τον διαγωνισμό σχεδιασμού για τη δυναμική του μορφή που αντιπροσωπεύει την κίνηση των ουράνιων σωμάτων που αποτελείται από έναν ανεστραμμένο θόλο και μια σφαίρα.

Δες εδώ και το μεγαλύτερο κάστρο από άμμο που εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό και το ύψος του

mouseio astronomias sangai5

Η κατασκευή του

«Κατασκευάζοντας αυτό το κτίριο, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου η θεσμική αποστολή είναι πλήρως εμπλουτισμένη με μια αρχιτεκτονική που διδάσκει η ίδια και βρίσκει υπόσταση σε μερικές από τις θεμελιώδεις αρχές που διαμορφώνουν το σύμπαν μας», περιγράφει ο συνεργάτης της Ennead, Thomas J. Wong.


https://www.instagram.com/p/CSMnbwAlJlE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Η μεγάλη ιδέα του Μουσείου Αστρονομίας της Σαγκάης ήταν να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη από τον σχεδιασμό του κιόλας, πριν καν μπει στο κτίριο», συμπληρώνει.

Το έργο περιλαμβάνει 128.000 μέτρα μουσειακού χώρου, συμπεριλαμβανομένου ενός πλανηταρίου, γενικού εκθεσιακού χώρου και ενός εντυπωσιακού ηλιακού τηλεσκοπίου που έχει ύψος 22 μέτρα.

Από το θέατρο του πλανητάριου οι επισκέπτες μπορούν να κοιτάξουν τη φουτουριστική σφαίρα που μοιάζει με έναν πλανήτη που επιπλέει στο διάστημα. Η σφαίρα λειτουργεί επίσης ως δραματική εικόνα στο κέντρο, αν την κοιτάξεις από μακριά.



Δες τις εκπληκτικτές φωτογραφίες που δείχνουν τη μαγεία του Μουσείου...