Κορονοϊός: 5 πράγματα που έκαναν ταχύτερη την ανάρρωσή μου (photos)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κορονοϊός: 5 πράγματα που έκαναν ταχύτερη την ανάρρωσή μου (photos)

Νόσησα με covid-19 και το μόνο σίγουρο είναι πως στην καραντίνα μου κατάλαβα πολλά σημαντικά πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σου.

Από την αρχή της πανδημίας πρόσεχα πολύ να μην κολλήσω Κορονοϊό γιατί στο παρελθόν έχω νοσηλευτεί με πολύ βαριά πνευμονία και φοβόμουν τις συνέπειες μιας πιθανής νόσησης. Ήμουν από τα πρώτα άτομα στον περίγυρό μου που έκαναν το εμβόλιο γιατί θεωρούσα ότι αυτή ήταν η πιο σωστή και ασφαλής επιλογή για την υγεία μου. Άλλοι έχουν αντίθετη άποψη όμως δεν έχει καμία σημασία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι πιστεύει πως είναι καλύτερο για τον εαυτό του και τους γύρω του.

Κόλλησα covid τι γίνεται τώρα;

Ένα απόγευμα όσο ήμουν στο γραφείο άρχισα να μην αισθάνομαι πολύ καλά. Το ίδιο κιόλας βράδυ έκανα self test το οποίο βγήκε θετικό. Πανικοβλήθηκα, ταράχτηκα και ταυτόχρονα απογοητεύτηκα καθώς οι δυνάμεις μου είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται αισθητά λόγω του ιού. Εννοείται πως ενημέρωσα asap όλους όσους είχα συναναστραφεί τις προηγούμενες ημέρες για να κάνουν προληπτικά test.

«Mα πως γίνεται;» έλεγα στον εαυτό μου. Γίνεται και παραγίνεται αν κυκλοφορείς (έστω και περιορισμένα) έξω χωρίς μάσκα. Λίγες ώρες αργότερα έχασα πλήρως την γεύση και την όσφρησή μου, τις οποίες δεν έχω μέχρι και αυτή τη στιγμή που σου γράφω αυτές εδώ τις γραμμές.

Συμπτώματα νέας μετάλλαξη covid-19: Πώς θα καταλάβεις ότι δεν έχεις απλή γρίπη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ...

Η ασθένειά μου στάθηκε αφορμή για να θυμηθώ πόσο σημαντικό είναι να περιβάλλεσαι από αληθινούς και καλούς ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε ότι είμαι άρρωστη συνάδελφοι έσπευσαν να με πάρουν τηλέφωνο για να δουν πώς είμαι και αν χρειάζομαι κάτι. Οι γονείς μου ήταν 24/7 εκεί και μου προσέφεραν ό,τι χρειάστηκα. Οι κολλητές μου έστελναν μηνύματα σε group chats και δώρα στο σπίτι. Φίλες από τη δουλειά προσφέρθηκαν να «βάλουν πλάτη» αν χρειαστεί ενώ η διευθύντριά μου φέρθηκε καλύτερα και από συγγενή. Κατερίνα Ιωακείμ, Ιωάννα Α., Μαρία (teen twin), Ειρήνη, Μηνά, Νίκο, Νατάσσα, Κώστα, δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω και δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στάση σας.

5 πράγματα που έκαναν ταχύτερη την ανάρρωσή μου

#1 Νερό, πολύ νερό

Τις πρώτες ειδικά ημέρες της ασθένειας, η εφίδρωση και ο πυρετός με είχαν φτάσει στα όρια της αφυδάτωσης. Το νερό και το χλιαρό τσάι έγιναν ξανά οι καλύτεροί μου φίλοι.

#2 Ύπνος

Ο ύπνος μου φαινόταν μέχρι πριν λίγες ημέρες σαν πολυτέλεια στο βαρύ καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν σου κρύβω ότι κοιμάμαι ελάχιστες ώρες γενικά ωστόσο στην καραντίνα μου «έλιωσα». Κοιμήθηκα λίγο παραπάνω το πρωί, έκανα μεσημεριανή σιέστα χωρίς τύψεις και ξανακοιμήθηκα αργότερα λιγάκι το απόγευμα όταν ένιωθα τις δυνάμεις μου να λιγοστεύουν. Ο ύπνος βοηθάει πολύ αν νοσείς από covid-19, ήταν άλλωστε από τα πρώτα πράγματα που μου επισήμαναν οι γιατροί.

#3 Καλό φαγητό

Σούπες, άπαχο κρέας, αυγά, γιαούρτια και δημητριακά με γιαούρτι και μέλι είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που έτρωγα καθημερινά τις ημέρες της καραντίνας μου. Πάντοτε επιλέγω υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα τα τελευταία χρόνια ωστόσο όσο ήμουν άρρωστη έδωσα λίγη περισσότερη έμφαση (και χρόνο και αγάπη) στην παρασκευή του φαγητού μου.

#4 Ψηφιακό detox

Οκ, θα είμαι ειλικρινής αυτό δεν το τήρησα όσο θα έπρεπε αφού έπρεπε κάπως να επικοινωνώ με τους φίλους και τους συνεργάτες μου. Το κινητό δεν σταμάτησε να χτυπάει (ανυπόφορο αυτό) όμως με έκανε να καταλάβω πόσο τυχερή είμαι που έχω στον περίγυρό μου ανθρώπους που πραγματικά με νοιάζονται.

#5 Βιταμίνες

Στην δική μου περίπτωση οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να πάρω αντιβίωση για 5 ημέρες και ακολούθησα πιστά τις οδηγίες τους. Καθημερινά ένταξα μερικές αναβράζουσες βιταμίνες στο πρόγραμμά μου κυρίως βιταμίνη C και D3. Τις πρόσθεσα σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ταυτόχρονα έπινα και περισσότερα υγρά με αυτό τον τρόπο.

https://www.instagram.com/p/CT9fQTeDUfc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι να αποφύγεις αν έχεις covid-19

  • καλό θα ήταν να μην βγαίνεις από το σπίτι
  • μην πίνεις παγωμένα ροφήματα
  • μην πλησιάζεις τους άλλους ένοικους του σπιτιού
  • μην εξαντλείς τον οργανισμό σου
  • μην κάνεις κάθε μέρα self test

Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν όσοι εμβολιάζονται κατά του Covid19 ίσως σε εκπλήξει

via GIPHY

Σου εύχομαι ολόψυχα καλό φθινόπωρο και πάνω απ' όλα με υγεία!!

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές ακόμη φωτογραφίες από τη ζωή μου εν μέσω καραντίνας.