Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν όσοι εμβολιάζονται κατά του Covid19 ίσως σε εκπλήξει

Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν όσοι εμβολιάζονται κατά του Covid19 ίσως σε εκπλήξει

Τι θέλουν να κάνουν αλλά και να μην κάνουν όσοι εμβολιάζονται. Μια αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει!

Το περιμέναμε ως μάνα εξ ουρανού. Το εμβόλιο -ή μάλλον ΤΑ εμβόλια- κατά του COVID-19 είναι ένα πολυαναμενόμενο θαύμα, καθώς βάζουν τέλος στον φόβο, την απομόνωση και το άγνωστο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλοί ενήλικες έχουν μπει στη διαδικασία εμβολιασμού, ενώ αρκετά εκατομμύρια ανθρώπων έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Στατιστικά από το National Public Radio αναφέρουν πως οι μισοί από όλους τους ενήλικες στις ΗΠΑ εμβολιάστηκαν πλήρως ενάντια σε αυτόν τον νέο ιό που άλλαξε τον κόσμο. Επιπλέον, το Εθνικό Κέντρο Λοιμόξεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Μάιο του 2021 ότι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να «ξαναρχίσουν τη ζωή τους» να κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς... χωρίς μάσκες.

Αλήθεια τελικά, τι έχει γίνει πια «φυσιολογικό» στις ημέρες μας;

emvoliasmos2

Η αλήθεια είναι πως έχουμε χάσει τα δεδομένα που είχαμε από παιδιά. Ο κορονοϊός έχει γυρίσει τούμπα τα αυτονόητα. Τι σημαίνει φυσιολογικό όταν εδώ και έναν χρόνο δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους χωρίς να φοράμε μάσκα ή να στεκόμαστε σε αποσταση από εκείνους των 3 μέτρων; Τι σημαίνουν οι αγκαλιές, οι βόλτες για καφέ, για φαγητό, η επαφή, το φιλί; Εδώ και έναν χρόνο ο κίνδυνος για τη ζωή μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο φυσιολογικού.

Το αμερικάνικο περιοδικό The list διεξήγαγε μια έρευνα στην οποία πήραν μέρος 600 άτομα στις ΗΠΑ. Το ερώτημα ήταν «ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους» και η αλήθεια είναι πως η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει.

Μάθε αν μεταδίδεις τον κορονοϊό ακόμη και αν έχεις κάνει το εμβόλιο

Στο παιχνίδι και οι celebrities

Πολλοί celebrities έχουν ήδη εμβολιαστεί και το έχουν ανακοινώσει μέσω Instagram. Ανάμεσά τους και η Julia Roberts η οποία από λίγες ημέρες ανέβασε ένα post που έλεγε: «Πλήρως ....εμβολιασμένη!! Ευγνώμων υπέρ του δέοντος. Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί και έχετε την καλή τύχη να μπορείτε να το κάνετε, τρέξτε!»


https://www.instagram.com/p/CPFEr16nRp6

Τι έδειξε η έρευνα

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έμειναν μόνοι του στην καραντίνα όμως λαχταρούσαν τη συντροφιά των δικών τους ανθρώπων. Σύμφωνα όμως με την έρευνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού μόνο το 3,29% των ατόμων που ερωτήθηκαν θέλουν πραγματικά να επιστρέψουν στην κοινωνική ζωή που είχαν πριν. Τελικά το solo τους πάει ...καλύτερα από όσο φαντάζονταν.



Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν μετά τον εμβολιασμό τους είναι ...ταξίδια. To 45,64% των ερωτηθέντων ανυπομονούν να κάνουν ένα ταξίδι που εδώ και καιρό οργανώνουν. Η έξοδος για φαγητό σε ένα εστιατόριο ήρθε δεύτερη στη λίστα με το 22,75% των Αμερικανών να δηλώνουν πως ανυπομονούν ν' απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα (που δεν χρειάζεται να μαγειρέψουν οι ίδιοι).

traveling

Στην τρίτη θέση με το 14,74% έρχεται το σινεμά ή το θέατρο και όχι να δουν γι΄ακόμα μια φορά ταινία από τον καναπέ τους. Η έξοδο σ΄ένα party ήρθε στην τέταρτη θέση με το 13,59% των ψήφων.

Ταξίδια φίλοι μου, ταξίδια....