Η Wakanda είναι επίσημα η νέα πρωτεύουσα της Γης της Marvel - Συγκίνηση για τον βασιλιά T'Challa

Νατάσσα Σχοινά
Η Wakanda είναι επίσημα η νέα πρωτεύουσα της Γης της Marvel - Συγκίνηση για τον βασιλιά T'Challa

Μία δικαίωση για τους φανς της Marvel και φόρος τιμής στον Black Panther.

Το κινητό χτύπησε νωρίς στις 28 Αυγούστου του 2020. Μία ειδοποίηση που δε θα ήθελα να μου έρθει. Άνοιξα τα μάτια μου και προσπαθούσα να καταλάβω αν αυτό που έβλεπα να γράφει η οθόνη ήταν πραγματικό ή αν βρισκόμουν κάπου μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

Η μάχη του Chadwick Boseman με τον καρκίνο δεν ήταν γνωστή. Ο ηθοποιός προτίμησε να την περάσει αθόρυβα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μέχρι τα 43 του χρόνια. Στον κόσμο, προτίμησε να εστιάζει στα επαγγελματικά. Να φοράει τη στολή του βασιλιά T’Challa και να δείχνει πώς μετατρέπει τη Wakanda στο βασίλειο που όλοι οι Marvel fans θέλουν να μείνουν.

Infinity War Avengers GIF by Marvel Studios

Η Wakanda γίνεται η… πρωτεύουσα της Γης

Το πρώτο τεύχος της σειράς κόμικς «Dark Ages» της Marvel κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, γνωρίζοντας στο κοινό έναν κίνδυνο πολύ παλαιότερο ακόμα και από την ίδια τη Γη, με τους ήρωες που άλλοτε δέσποζαν και έσωζαν τη γη να βρίσκονται στο έλεός του.

Σε αυτό το story, όμως, συμβαίνει και κάτι άλλο. Η Wakanda, το βασίλειο και σπίτι του Black Panther, είναι τώρα η νέα πρωτεύουσα της Γης της Marvel. Μία κίνηση που σίγουρα θα συγκινήσει τους απανταχού θαυμαστές και ακόλουθους της θυγατρικής της Disney, αφού δίνει έμφαση στην ιστορία και σε όλα όσα πρέσβευε ο βασιλιάς T’Challa μέσω αυτής.

Black Panther 2: Το memorial του βασιλιά T'Challa & το δωμάτιο του θρόνου της Wakanda



Τι είναι το «Dark Ages»

Το Dark Ages τοποθετείται έξω από το χρονικό πλαίσιο της Marvel όπως το έχει γνωρίσει το κοινό και διηγείται μία ιστορία που διαδραματίζεται όταν ένα πανίσχυρο και αρχαίο ον, ο Unmaker, απελευθερώνεται μετά την αιχμαλωσία του στα έγκατα της γης. Ξεκινάει ένα villain ταξίδι και καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Βία ξεσπάει σε πολλές πόλεις. Οι νόμοι παύουν να ισχύουν. Η κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.

Η ειρήνη που βοήθησε η Wakanda του Black Panther να έρθει στον κόσμο απειλείται στις νέες ιστορίες.