Coffee please: 7 items για να φτιάχνεις στο σπίτι τον καλύτερο καφέ σαν αληθινή barista

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Coffee please: 7 items για να φτιάχνεις στο σπίτι τον καλύτερο καφέ σαν αληθινή barista

O καφές δεν είναι μόνο συνήθεια, είναι ουσιαστική απόλαυση!

Για κάποιους είναι το μαγικό συστατικό που τους επαναφέρει στην πρωινή τους ρουτίνα. Πόσους έχεις ακούσει (έλα, μπορεί να είσαι κι εσύ μέσα σε αυτούς) που παραδέχονται πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν το πρωί αν δεν πιούν έστω και μια γουλιά καφέ;

Προσωπικά, άρχισα να πίνω καφέ μετά τη γέννηση της πρώτης μου κόρης. Πριν δεν ήθελα ούτε να τον μυρίσω. Ο λόγος που το αποφάσισα ήταν ξεκάθαρα γιατί έπρεπε να μένω ξύπνια σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο με ένα μωρό στο σπίτι. Δεν μου έγινε ποτέ συνήθεια όμως. Άρχισα να αγαπώ τη γεύση και τις ποικιλίες του και σιγά σιγά έγινα μια φανατική θαυμάστρια, όχι όμως εθισμένη. Ποτέ δεν ήμουν από εκείνους που δεν ανοίγει το μάτι τους αν δεν πιούν καφέ.

Αντίθετα πίνω όποτε νιώθω πως θα τον απολαύσω, θα μου κρατήσει παρέα και θα έχω τη διάθεση να με τονώσει ευχάριστα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχω εξελιχθεί σε αληθινή barista. Προμηθεύτηκα μια πολύ καλή μηχανή και εκπαιδεύτηκα να φτιάχνω τον πιο απολαυστικό capuccino... ακόμη και με σχεδιάκια!

Eίσαι εθισμένη στον καφέ; Ένας τρόπος υπάρχει για να το μάθεις

Οι ποικιλίες πολλές, οι τρόποι παρασκευής επίσης. Ανάλογα πώς πίνεις τον καφέ σου (esspresso. capuccino, latte κλπ) μπορείς να απολαύσεις μια νέα εμπειρία. Κι επειδή δεν υπάρχει καλύτερο από το να φτιάχνεις τον καλύτερο καφέ στο σπίτι (και να γλυτώνεις και χρήματα από τα delivery), σήμερα θα σου παρουσιάσω 7 itmes που θα σε βοηθήσουν να φτιάχνεις τον τέλειο καφέ like a pro! Γιατί να μην ξεκινάς τη μέρα σου φτιάχνοντας τον πρωινό σου καφέ, και αυτό ν΄αποτελεί το αγαπημένο τελετουργικό της ημέρας σου;

Εδώ είναι όλα όσα μπορεί να χρειαστείς για να φτιάξεις τους καλύτερους φθινοπωρινούς καφέδες στο σπίτι!

Κούπα θερμός: Θα την χρειαστείς! 8 για να διαλέξεις - Super stylish στην κάθε μέρα σου!

1. Μύλος Άλεσης Καφέ

Milos kafe

Ένας μύλος άλεσης καφέ είναι απαραίτητος για να έχεις πάντα φρεσκοκομμένο καφέ.

2. Πατητήρι Καφέ

mota

Πατητήρι με στιβαρή κατασκευή και κομψό σχεδιασμό.

3. Συσκευή Για Ζεστό ή Κρύο Αφρόγαλα

afrogala

Με τη συσκευή για αφρόγαλα, μπορείς να φτιάξεις ζεστό και κρύο αφρόγαλα, να ζεστάνεις κάποιο ρόφημα ή και να φτιάξετε απολαυστική ζεστή σοκολάτα.

4. Stencil για σχήματα στον Cappuccino σου

stensil kafe

Stencil Καφέ για Latte Art με σχήμα Cappuccino. Γιατί ο επαγγελματίας κρίνετε στις λεπτομέρειες.

5. Καφετιέρα Espresso

kafetiera

Μηχανή Espresso Philips EP2221/40. Απόλαυσε την υπέροχη γεύση και το άρωμα του καφέ από φρέσκους κόκκους στην ιδανική θερμοκρασία, χάρη στο έξυπνο σύστημα παρασκευής. Με το κλασικό εξάρτημα για αφρόγαλα, μπορείς να φτιάχνεις εύκολα cappuccino και latte machiato.

6. Γαλατιέρα

galatiera

Γαλατιέρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Εύκολη παρασκευή αφρογάλακτος με ιδανικό ρύγχος για latte art.

7. Χιουμοριστική Αστεία Κούπα Για Τον Καφέ

Koupa

Με αυτή την κούπα ολοκληρώνεις τον υπέροχο καφέ σου! Πάντα χιουμοριστικά για να πάει καλά η μέρα σου!

Κι αφού πήρες ιδέες για το τι χρειάζεσαι, δες πώς θα φτιάξεις το πιο ωραίο σχέδιο με φοίνικα στον capuccino σου για να μαγέψεις τους πάντες.



Καλή επιτυχία!